– Halen bare dinglet, den blødde veldig kraftig

KATTEPINE: Julie (t.v.) og Iren Sørensen frykter katten Kosen må avlives etter at haleleddene ble dratt fra hverandre og blæra ble ødelagt. De tror katten er blitt utsatt for mishandling.ALLE FOTO: ROAR GRØNSTAD

KATTEPINE: Julie (t.v.) og Iren Sørensen frykter katten Kosen må avlives etter at haleleddene ble dratt fra hverandre og blæra ble ødelagt. De tror katten er blitt utsatt for mishandling.ALLE FOTO: ROAR GRØNSTAD

Artikkelen er over 10 år gammel

Utflukten endte med ødelagt blære og knekt hale for Kosen. Nå frykter eieren at katten er blitt grovt mishandlet.

DEL

Lørdag kveld kom katten til Iren Sørensen og datteren Julie (7) på Skjetten hjem etter å ha vært borte i to dager. Men gleden over å se katten igjen ble kortvarig. Noe var fryktelig galt:

– Halen bare dinglet, den blødde veldig kraftig, og vi så den gikk veldig anstrengt. Først trodde vi den hadde blitt påkjørt, og da vi kom til veterinær, viste det seg at det var veldig alvorlig. Den hadde indre skader. Nå både frykter og tror jeg den er blitt mishandlet, sier Iren Sørensen.

Leddene i halen til Kosen er dratt fra hverandre og må trolig amputeres. I tillegg er blæren ødelagt. Det betyr blant annet at den ikke klarer å urinere selv og må ha kateter. Familien Sørensen frykter det verste.

Må avlives?

– Det kan også være snakk om betydelige nerveskader. Bedrer ikke situasjonen seg, må vi nesten avlive den. Det er fryktelig at noe slikt har skjedd katten vår.

Irens søster, Tina Marie Sørensen, sitter i styret til Dyrebeskyttelsen i Lillestrøm og er også aktiv i organisasjonen Katter i nød. Hun er overbevist om at Kosen er blitt mishandlet.

– Det er ikke tvil. Alt tyder på at det, mener hun.

– Kan den ikke ha havnet i slagsmål med et annet dyr, eller ha blitt overkjørt?

– Nei, den har ingen ytre skader eller brudd. Det ville den ha hatt i begge disse tilfellene.

POLITIET: – Anmeldes svært sjelden

Anmelder

I dag vil forholdet bli anmeldt til politiet. Dyrebeskyttelsen hører til stadighet om dyr som blir mishandlet, men eierne går aldri til skrittet å anmelde det.

– Mange tror jeg ikke tør. Samtidig har vi inntrykk av at mange oppfatter prosessen som så tidkrevende og dyr at de i stedet velger å avlive. Det er veldig trist. Vi oppfordrer ille til å anmelde når de kommer over slike forhold.

Nå vurderer søstrene å henge opp advarsler i nabolaget.

– Katten går bare i nærområdet. I tillegg har jeg registrert at det er mange som har mistet kattene sine den siste tiden, forteller Iren Sørensen.

Sju år gamle Julie Sørensen vil bare ha katten hjem igjen. Det kommer nok ikke til å skje i løpet av de første ukene.

– Jeg synes det er leit. Jeg savner han veldig, sier hun.

VETERINÆR: – Katter mer utsatte enn andre dyr

Artikkeltags