Hadde 1,1 i promille – mistenkes for å ha kjørt i over 180 km/t

Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet på Romerike har stoppet seks fyllekjørere natt til søndag.

DEL

En av fyllekjørerne mistenkes i tillegg for å ha kjørt langt over lovlig hastighet.

Han ble stoppet på riksvei 159 i utløpet av Rælingstunnelen, i retning Lillestrøm, klokka 05.01 søndag morgen.

– Promillen hans ble målt til 1,1 og vi mistenker at han kjørte i over 180 kilometer i timen, sier operasjonsleder Gunnar Bjanes i Romerike politidistrikt til rb.no.

Mannen på 32 år, fra Nittedal, fikk førerkortet beslaglagt.

– Dette er veldig høy hastighet kombinert med høy promille. Det er bra at vi får luket ut slike verstinger fra trafikken, sier Bjanes.

Hentet nøklene igjen

Foruten den ville ferden på riksvei 159 er en mann siktet for promillekjøring, etter å ha rasert flere trær og et gjerde i Sørumsgata i Lillestrøm. Den saken kan du lese mer om her.

Fire andre personer er også stoppet med promille natt til søndag:

  • Klokka 01.19 ble en 47 år gammel mann fra Oslo stoppet like ved Rælingstunnelen, på riksvei 159. Hans promille ble målt til 1,5 og han fikk dermed førerkortet beslaglagt.
  • Klokka 02.56 ble en mann på Løken i Aurskog-Høland vekket fra nattesøvnen av en bilfører som burnet med dekkene og herjet utenfor huset hans.

– Mannen visste hvem sjåføren var så han gikk ut og tok fra ham nøklene, forteller operasjonslederen.

Men etter kort tid ble mannen oppsøkt av to personer i huset sitt.

– Det viste seg å være sjåføren og en til som skulle ha tilbake bilnøklene. De tok seg inn ved å knuse ei rute, og det endte med et lite basketak der inne, sier Bjanes.

Politiet tok opp jakten på de to personene som hadde brutt seg inn.

– Vi fikk tak i dem etterhvert. En 21 år gammel mann fra Hemnes er siktet for kjøringen og innbruddet, sier operasjonslederen.

Unngår førerkortbeslag

  • Klokka 03.55 ble en bilfører stoppet ved Grankrysset på E6 i Sørum.

– Han hadde en promille mellom 0,2 og 0,5. Dermed blir han anmeldt for promillekjøring, men unngår førerkortbeslag, sier Bjanes. Føreren var en 30 år gammel mann fra Nannestad.

  • Klokka 04.33 Ble en 21 år gammel mann fra Sørum stoppet på riksvei 159 ved Norges Varemesse i Lillestrøm. Han hadde ifølge politiet en promille på rundt én, og fikk dermed førerkortet sitt beslaglagt.

Artikkeltags