– Godt å vite at jeg ikke er alene

åpnet seg om angsten: Thea Harmens har sosial angst, noe som bla. hindrer henne i å delta i vanlig skolegang og sosiale aktiviteter. Foto: Lisbeth Andresen

åpnet seg om angsten: Thea Harmens har sosial angst, noe som bla. hindrer henne i å delta i vanlig skolegang og sosiale aktiviteter. Foto: Lisbeth Andresen Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Thea Harmens (17) synes det har vært tøft, men samtidig en stor lettelse, å stå fram med sosial angst.

DEL

I Romerikes Blad lørdag fortalte 17-årige Thea Harmens fra Eidsvoll om livet med sosial angst. Lidelsen har ført til at hun ikke klarer å gå på skolen, ikke på butikken eller ta telefonen når noen ringer. Derfor tilbringer hun livet på jenterommet, hvor hun kan være seg selv.

Thea forteller at det har vært tøft og ubehagelig å stå fram, men samtidig at det har vært en stor lettelse.

– Det er veldig mange som har kjent seg igjen. Det er veldig godt å vite at jeg ikke er alene, og at det er folk der ute som forstår og aksepterer. Det er så mange som går rundt og har det sånn, og ingen vet om det, fordi det ikke synes på utsiden, sier hun.

Etter at artikkelen sto på trykk i avisa og på rb.no, har Thea og familien fått enorm respons fra kjente og ukjente. Saken spredde seg i sosiale medier og har blitt lest fra alle kanter i landet.

På Theas blogg, theaharmens.blogg.no, og i avisas kommentarfelt, har svært mange gitt sin støtte og vist sympati, og mange sier at de kjenner seg igjen i det den unge jenta forteller.

Her er noe av responsen:

Som om jeg skulle skrevet hver og en av ordene selv. Selv om det høres brutalt ut, får det meg til å føle meg litt bedre når mange andre har det som meg.

Nora

Har det akkurat slik selv! Du klarer dette Thea, du tror meg kanskje ikke men du gjør det, vi gjør det!

Janne

Jeg vil bare si at du er kjempetøff som står fram og viser angsten et ansikt. Jeg er voksen nå men jeg hadde det som deg et helt år for en del år siden og jeg vet hvor vanskelig det er.

Kristin Noelle

Jeg har det ganske likt som deg, kjenner meg veldig godt igjen. Jeg er 17 år og skulle gått på 2 vgs., men nei. Jeg sitter hjemme, på et rom, alene. Angsten har tatt over livet mitt.

Marlene

Dessverre så er det veldig vanskelig å få hjelp til denne lidelsen i Norge. Psykiatrien her er elendig. Snakker av erfaring.

Solfrid

Sosial angst er mer utbredt enn hva folk tror.

Juri

Artikkeltags