– Jeg har sett så altfor mange mobbeofre som har det vondt. Noen av dem har jeg klart å hjelpe. Jeg kan aldri få en bedre følelse enn når jeg har klart å hjelpe et mobbeoffer, sier Kristian Sætre (17) fra Årnes.

1.230 medlemmer

For et par måneder siden startet han Facebook-siden «Oss mot mobbing», som allerede har 1.230 medlemmer.

Kristian er aldri blitt mobbet selv og heller aldri mobbet noen.

– Det nærmeste jeg kommer, er vel å ha slengt litt med leppa til noen i unge dager. Jeg var ikke i det beste miljøet på den tiden, sier han.

Inspirert av healer

Bakgrunnen for at han startet Facebook-siden og har engasjert seg så sterkt i kampen mot mobbing, var et møte med en svensk healer.

– Jeg fortalte ham at jeg hadde tatt meg av en som hadde blitt mobbet. Da svarte han at «du kommer til å utrette noe stort mot mobbing».

– Ikke lenge etter døde mannen brått og uventet. Etter dette har jeg ikke klart å slippe taket i det han sa. Jeg er bare nødt til å stå på i kampen mot mobbing, sier 17-åringen.

– Å hjelpe er det beste

Han er opptatt av at ungdom selv må ta tak i mobbeproblemet.

– Ser du en som er nedfor, så ta kontakt med ham eller henne. Jeg har selv hjulpet flere. Tenk så mye bedre det føles enn å plage andre. Det finnes ikke en bedre følelse enn å hjelpe en som har det vondt.

På Facebook-siden oppfordrer han medlemmene til å skrive innlegg om mobbing og dele tanker med andre.

– Jeg vet om flere som har fått gode kontakter ved hjelp av denne siden. De har åpnet seg 110 prosent og fått hjelp til å komme videre.

– En av de sterkeste historiene er da jeg oppdaget at det var en som brukte min Facebook-profil. Da jeg spurte hvorfor han gjorde det, svarte han at han ville føle seg bedre etter å ha blitt mobbet.

Kristian kontaktet da guttens mobbere. Etter en meningsutveksling på nettet, der Kristian fortalte om konsekvensene av deres handlinger, innså mobberne at de hadde gjort noe veldig dumt.

– Mobbingen av gutten har sluttet. Han har fått det bra i livet sitt og til og med fått seg kjæreste, sier Kristian Sætre.

Vil besøke skolene

Han er på god vei mot å utrette det healeren spådde. Men han gir seg ikke.

– Jeg planlegger en skolerunde i Nes, til både barne- og ungdomsskoler, der jeg skal snakke om mobbing. Jeg er sikker på at det har bedre effekt at ungdom snakker om dette temaet enn at voksne gjør det. Men jeg vil ha med meg noen av de ivrigste Facebook-medlemmene mine eller andre som er opptatt av denne viktige kampen, sier Kristian Sætre.

– Vi kjører i gang skoleprosjektet så fort vi har hele pakken klar, sier han engasjert og målbevisst.

Kristians oppmuntring til alle som blir mobbet:

  • Ikke alle er like sterke, ikke alle er like tøffe, ikke alle har likt utseende, ikke alle er like smarte, ikke alle har like interesser, ikke alle har like klær, ikke alle er med i de «populære» gjengene.
  • Men tenk deg hvor ubeskrivelig kjedelig verden hadde vært hvis alle var like!
  • Vet du hva? Jeg takker deg, jeg! Jeg takker deg for at du tør å være deg selv, jeg takker deg for at du ikke later som at du er noen andre enn deg selv.
  • Men det jeg takker deg aller mest for er at du er med og gir verden farger, du gjør sånn at ikke verden er et svart/hvitt kjedelig sted å leve i!
  • Du er kanskje annerledes? Men du er deg, og du er vakker akkurat sånn du er. Du er like mye verdt som hver og en som bor på denne jorda!
  • Aldri la noen definere hvem du er, vær det beste du kan være, og da lover jeg deg at det er mer enn godt nok. Ikke la andres meninger bestemme hva du vil gjøre med livet ditt! Lev hvert sekund og hvert minutt akkurat sånn du vil være!
  • Følg hjertet ditt uansett hvor det fører deg, lev hvert sekund som du ville gjort i en vakker drøm, ikke la andres definisjoner gjøre det om til et mareritt som du ikke vil leve i. Livet er så vakkert som DU gjør det til! Du kan oppnå absolutt alt du vil!
  • Du er perfekt akkurat sånn du er».

Utdrag fra Kristians innlegg på Facebook-siden