Glad han overlevde

SLÅTT NED: Natt til lørdag ble Ståle Lundstein slått ned på åpen gate. Han så aldri gjerningspersonene som kom bakfra eller fra siden. før han datt bevisstløs i bakken.  FOTO: GEIR EGIL SKOG.

SLÅTT NED: Natt til lørdag ble Ståle Lundstein slått ned på åpen gate. Han så aldri gjerningspersonene som kom bakfra eller fra siden. før han datt bevisstløs i bakken. FOTO: GEIR EGIL SKOG.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Tilfeldige personer blir brutalt banket opp, før voldsmennene forsvinner i en ventende fluktbil: Slik er det nye utelivet i Lillestrøm i helgene.

DEL

Voldsepisodene i Lillestrøm sentrum blir stadig grovere. Bare i helgen ble seks personer rammet av umotivert, blind vold. Verst gikk det ut over Ståle Lundstein (40). Han er glad han slapp unna med fire brukne ribbein og brukket nese etter overfallet utenfor Jekyll & Hyde ved 02-tida natt til lørdag.

Helt uprovosert ble han overfalt og sparket i ansiktet. 40-åringen falt bevisstløs i bakken, mens gjerningspersonene – fem-seks ungdommer med asiatisk opprinnelse – fortsatte å sparke og hoppe på ansiktet hans.

– Jeg kjente et slag mot ansiktet. Mer husker jeg ikke, før jeg våknet i ambulansen og var på vei til Ahus, forteller Ståle .

– Mer og grovere vold

Ifølge politioverbetjent Odd Ivar Hagen, leder for ordensseksjonen ved Lillestrøm politistasjon, har voldsepisodene i Lillestrøm blitt både flere og grovere de siste årene.

– Vi ser blant annet at personskadene er mer alvorlige enn tidligere, sier Hagen.

Lillestrøm politistasjon har mottatt 66 anmeldelser etter voldsepisoder hittil i år, noe som ifølge politiet er en økning sammenlignet med samme periode i fjor.

Ståle Lundstein har anmeldt overfallet. Flere av vennene som var vitne til angrepet trodde guttegjengen skulle drepe 40-åringen.

– Jeg trodde Ståle skulle dø. Ren refleks gjorde at jeg kastet meg ned og la meg over ham. Jeg tror alle ville gjort det samme, sier Line Sollum (39).

Hun fikk også gjennomgå av voldsmennene. Line fikk flere spark i ansiktet, og brakk et bein i ansiktet, mens hun beskyttet vennen sin. Hun har også anmeldt forholdet.

Voldsforsker: – Amerikansk gjengfenomen

Tilfeldig

Ståle Lundstein er fortsatt mørbanket i hele kroppen etter overfallet. I går var han inne til sjekk på Ahus, og fikk bekreftet at han ikke har pådratt seg noen hjerneskade. Da Romerikes Blad møtte 40-åringen seinere på dagen, hadde han fortsatt tydelige merker etter en sko på hodet.

– Jeg er mørbanket. Det gjør vondt i hele kroppen. Men det er utrolig hvor mye bedre jeg har blitt i løpet av et par dager. Nå ser jeg fin ut, sier Ståle.

Han synes det er skremmende at det er mulig å bli slått ned på åpen gate uten noen grunn eller forvarsel.

– Dette kunne skjedd hvem som helst. Jeg ble helt tilfeldig plukket ut. Jeg har aldri sett overfallspersonene, 40-åringen. <$>

Ståle er overbevist om at vennene som la seg over ham reddet livet hans.

– Hadde jeg fått alle sparkene, tror jeg ikke jeg hadde stått her i dag, sier han.

Før politiet kom til stedet, forsvant voldsmennene i en ventende fluktbil.

FRP: Frykter gjengene vil ta over sentrum

Banket bussjåfør

Ståle Lundstein og vennene er ikke de eneste som ble utsatt for blind vold i Lillestrøm i helgen. Natt til søndag ble ytterligere to personer overrumplet av en guttegjeng i sentrum. Og framgangsmåten er påfallende lik.

– Nærmest fra intet stormet 5-6 unge menn av utenlandsk opprinnelse fram. De sparket og trampet så blodet sprutet. Han ene fikk flere spark i hodet. Jeg har ikke sett på maken til råskap. Gjerningspersonene forsvant like raskt som de kom, forteller et vitne til Romerikes Blad.

Natt til søndag fikk også en bussjåfør skikkelig juling av en guttegjeng i Blystadlia. Tre av fire gjerningsmenn – to menn på 21 år og en gutt på 17 – ble pågrepet og siktet for vold mot sjåføren seinere samme natt.

Politiet har registrert episodene, men vil ikke si at det er en sammenheng mellom sakene.

– Vi har ingen holdepunkter for at det er de samme som holder på med dette, sier politioverbetjent Bjørn Teigen ved Lillestrøm politistasjon.

Politioverbetjent Bjørn Teigen ved Lillestrøm politistasjon bekrefter at politiet har mottatt anmeldelser fra tre personer som ble utsatt for uprovosert vold.

– Denne saken er veldig alvorlig. Overfallet framstår som fullstendig uprovosert. Det eneste vi vet er at det sannsynligvis dreier seg om tre-fire personer av asiatisk opprinnelse. Vi er derfor veldig interessert i tips fra publikum, sier Teigen.

  • Ta kontakt med Romerike politidistrikt på telefon 64 84 20 00

Artikkeltags