Leteaksjonen gjenopptas én uke etter at politiet innstilte forrige fysiske leteaksjon etter 31-åringen.

– Vi skal nå gjennomføre nye søk med helikopter utenfor det området vi søkte i sist. Da søkte vi i et stort område sørover, fra stedet der siste sikre observasjon ble gjort, men uten resultater. Denne gangen vil vi foreta et søk noen kilometer nordover, omtrent til Migerdalen. Selv om han ble sett gående sørover, kan vi ikke utelukke at han har gått seg vill og endt med å gå nordover, sier lensmann Bernt Ingar Jahren ved Nes lensmannskontor til rb.no.

Gikk til fots

Gundersen ble sist sett mandag 5. mai eller tirsdag 6. mai, da han forlot et hus i Skogbygda hvor han var på besøk. Han gikk da til fots langs Sjølivegen i retning Joker-butikken i Skogbygda.

Politi fra lensmannskontoret har allerede vært ute i området der det skal søkes torsdag.

– Vi har vært ute for å finne naturlige søkeakser for helikopteret. Da har vi samtidig sjekket innom noen hvilebrakker og jakthytter i området, som det kunne være naturlig å gå til dersom man har gått seg vill i skogen. Men vi har ikke sett spor av den savnede her heller, forteller Jahren.

– Utfordrende

Han understreker at skogområdene i området der 31-åringen forsvant er store.

– Det er et kjempestort område med mye skog, spredt bebyggelse og mange mil med skogsbilveier. Man kan komme fryktelig langt ved å gå i disse områdene i noen dager. Dette gjør søket utfordrende, sier lensmannen.

– Hvordan ser du på mulighetene for å finne vedkommende etter 16 dager?

– Vi er optimistiske med tanke på å finne ham, og ønsker ikke å spekulere i hva som kan ha skjedd før vi får mer informasjon, sier Jahren.

Familien kritisk

I en artikkel i lokalavisen Raumneser faren til Frank Andre Gundersen kritisk til at politiet ikke har brukt mer tid og ressurser på å lete etter 31-åringen.

– Jeg ønsker ikke å kritisere noen, men for meg er det uforståelig at man har avsluttet letingen etter Frank. Han er fortsatt der ute. Det virker som om det er et økonomisk spørsmål, og det er vanskelig å akseptere at han blir gitt opp. Jeg klandrer ingen, men jeg er faren til gutten og jeg kjenner meg helt motløs. Vi vet ikke hva vi skal gjøre, og jeg appellerer til politiet om å fortsette letingen, sier faren til den savnede 31-åringen, Per Arne Gundersen, til avisen.

Forstår kritikken

Lensmannen sier han har forståelse for kritikken fra familien til Gundersen.

– Jeg skjønner godt at personer som savner noen forventer at det skal letes hele tiden til den savnede er funnet, og vi prøver å ivareta familien på best mulig måte. Men i dette tilfellet gikk det flere dager før personen ble meldt savnet hos oss. Han ble først meldt savnet i et annet politidistrikt. Samtidig er det som nevnt et stort område å lete i, noe som krever enorme ressurser og gjør at man må ha noen utgangspunkt å gå ut fra, sier Jahren.

Han understreker at det ble satt inn store ressurser i forrige fysiske søk. Et SeaKing-helikopter fra Rygge, frivillige hundeorganisasjoner med tolv ekvipasjer og mannskaper fra Røde Kors deltok i søket sammen med politiet.

– Men det var dessverre resultatløst, og da er det vanskelig å vite hvor man skal ta neste skritt. Men vi har ikke sittet og ventet i en uke etter dette. Vi har sjekket ut tips, bankkontobevegelser og andre spor, men heller ikke dette har gitt resultater. Derfor ble det tirsdag holdt et møte hvor vi besluttet å gjennomføre et helikoptersøk torsdag i et nytt område, sier Jahren.

– Hvor lett er det å se en person på bakken i dette området fra helikopter?

– Mye vegetasjon i området gjør det utfordrende å se en person som befinner seg under trær eller tilsvarende. Men dersom personen er i en slik tilstand at vedkommende kan og vil gi seg til kjenne, så vil det være mulig å finne personen med helikopter, sier Jahren.

Vurderer å søke i tjern

Etter helikoptersøket vil politiet foreta en ny vurdering basert på hvilke resultater søket har gitt eller ikke har gitt.

– Vi vurderer hele tiden hva som kan bli neste skritt. Det er flere tjern i området, så neste skritt kan bli å søke i og rundt disse. Det er mulig å tenke seg at man i mørket for eksempel kan trå feil og skli uti vannet, sier lensmannen.

Politiet ønsker fortsatt tips i saken, og oppfordrer samtidig folk som bor i området eller har hytter der, til å være oppmerksomme når de ferdes i området.