Gjeng banket opp 15-åring i timen

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Foran forskrekkede medelever ble 15-åringen brutalt overfalt og banket opp av flere voksne menn – midt i datatimen.

DEL

Både elever og personalet ved Østersund ungdomsskole i Fet er sjokkert etter at fire-fem fremmede personer i går uanmeldt dukket opp og banket opp en av elevene.

HAR DU OPPLYSNINGER OM SAKEN? TIPS OSS!

Ifølge politiet skal det ha vært storebroren til en jevnaldrende elev ved skolen som troppet opp sammen med en gjeng venner.

Det hele var over i løpet av få minutter. Gjerningsmennene stakk fra stedet i bil.

Eleven måtte ha medisinsk tilsyn, men etter forholdene skal det stå bra til med ham.

Ringte storebror

Den dramatiske hendelsen utspant seg rett før skoledagen var slutt, i 13.45-tida i går. Mens tiendeklassen var i full gang med datatimen, dundret plutselig flere ukjente, og tilsynelatende voksne personer inn i klasserommet.

Der gikk de løs på den 15 år gamle gutten. Han ble både slått og sparket.

Bakgrunnen for hendelsen var at 15-åringen skal ha vært i konflikt med en jevnaldrende gutt tidligere på dagen. Denne eleven skal – ifølge politiet – ha kontaktet sin storebror.

– Vi har fått opplyst at de to 15-åringene var i konflikt. Den ene av dem skal ha ringt storebroren sin. Han troppet opp sammen med flere andre personer, opplyser operasjonsleder Svein Arild Hallås ved Romerike politidistrikt.

Etter det Romerikes Blad kjenner til skal det ha vært fire-fem personer, og alle antas å være i alderen 20-25 år.

Paralysert

Klassens lærer skal ikke ha vært inne i undervisningsrommet da hendelsen fant sted. De rundt ti elevene som var til stede ble hjelpeløse vitner til overfallet mot klassekameraten.

I likhet med fornærmede, ble de tatt hånd om av skolens personell i etterkant.

Rektor Britt Eva Fløisbånn ved Østersund ungdomsskole sier at skolen ikke er kjent med at det har pågått noen konflikt mellom de to elevene.

Hun ser svært alvorlig på hendelsen.

– Derfor varslet vi også politiet. En elev ble påført slag- og sparkskader. Skadene er ikke alvorlige. Eleven gikk til helsesøster, opplyser rektoren.

Ifølge operasjonsleder Hallås ble eleven senere kjørt til legevakta for videre behandling.

Etterforskes

Rektoren ønsket i går ettermiddag ikke si så mye om voldsepisoden:

– Dette er en politisak. Jeg var heller ikke til stede selv da hendelsen skjedde. Derfor vil jeg ikke kommentere detaljer.

Politiet ble varslet om saken klokka 14.00. Kort tid etter var de på skolen. Saken etterforskes nå av Fet og Rælingen lensmannskontor.

I går var de to involverte elevene inne til avhør. Gjerningsmennene er fortsatt på frifot, men politiet kjenner identiteten til vedkommende som eier bilen som ble brukt.

– Vi oppretter en voldssak som vi etterforsker på vanlig måte. Videre undersøkelser vil forhåpentligvis gi oss svar på hvorfor dette skjedde, sier politiførstebetjent Anders Bru ved Fet og Rælingen lensmannskontor.

HAR DU OPPLYSNINGER OM SAKEN? TIPS OSS!

Artikkeltags