Gjenåpnes med redusert tilbud

DÅRLIG KJEMI: Sekretær Ivar Strømstad i venneforeningen (t.v.) og daglig leder John Sebelien fotografert etter dagens møte.Foto: Per Stokkebryn

DÅRLIG KJEMI: Sekretær Ivar Strømstad i venneforeningen (t.v.) og daglig leder John Sebelien fotografert etter dagens møte.Foto: Per Stokkebryn Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Flysamlingen på Gardermoen gjenåpnes i helga, men med redusert servicetilbud.

DEL

Forsvarets flysamling Gardermoen har vært stengt i tre helger fordi venneforeningen har trukket seg fra alt frivillig inntektsbringende arbeid.

Et to timer langt møte mellom venneforeningen og Flysamlingens daglige leder, John Sebelien i formiddag har ikke løst opp i det betente forholdet.

Foreningen fastholder sin beslutning.

Stiller ikke

Flysamlingen vil imidlertid holde åpent denne helga, men med noe redusert servicetilbud.

– Konklusjonen er at vi opprettholder vår beslutning om ikke å gjøre inntektsbringende arbeid som å stille med sikkerhetsvakter og gi tilbud om guiding, sier venneforeningen, med fungerende styreleder Ingvald Hansen og sekretær Ivar Strømstad i spissen.

– Ikke i mål

Styremedlemmene sier at de – i likhet med tidligere – fikk høre mange gode intensjoner fra daglig leder under møtet.

– Vi er imidlertid ikke i mål før vi har fått regulerte arbeidsforhold. Etter møtet fikk daglig leder et brev der venneforeningen stiller klare betingelser som regulerer ansvarsforhold og godtgjøring for det frivillige arbeidet.

– Vi sier nei til inntektsbringende arbeid helt fram til en skriftlig avtale er på plass, sier de.

– Penger ikke viktigst

Venneforeningen understreket at godtgjøring ikke er det viktigste.

– Organisering og klare ansvarsforhold er det vi er mest opptatt av.

Venneforeningen ved Flysamlingen utfører hvert år 8.000 timer frivillig arbeid ved museet, som hadde rundt 15.000 besøkende i fjor.

– Redusert servicetilbud

Daglig leder John Sebelien bekrefter at Flysamlingen holder åpent lørdag og søndag og forventer at det også de neste ukene vil være åpent for publikum.

– Noe redusert servicetilbud vil måtte påregnes. Kafé og instruktør på simulator vil trolig ikke kunne bemannes før de etterspurte skriftlige arbeidsavtaler er undertegnet. Dette jobbes det imidlertid videre med, og vi håper det vil være avklart innen neste uke, sier Sebelien.

Handlingsplanen for 2014 legger opp til å styrke publikumsinteressen gjennom digital formidling av aktiviteter og samlinger.

– Gjennom aktivt samarbeid med lokalsamfunn og kommuner ønsker vi å knytte til oss nye partnere, frivillige og andre bidragsytere for å sikre lokal forankring av vår virksomhet. Vi styrker og viderefører samarbeidet med skolene i Ullensaker og Nannestad blant annet takket våre dyktige lærerkrefter på huset, sier John Sebelien.

Artikkeltags