Gir 24.000 til Ahus-ansatte

PENGER TIL AHUS-ANSATTE: Her overrekker Roger Axelsen 24.000 kroner til kreftsykepleierne Pia Grundnes, Gunnar Fosstveit og Merete Garborg. Pengene ble samlet inn under begravelsen til lillesøsteren Bente Axelsen. 280 personer møtte opp for å vise henne en siste ære.

PENGER TIL AHUS-ANSATTE: Her overrekker Roger Axelsen 24.000 kroner til kreftsykepleierne Pia Grundnes, Gunnar Fosstveit og Merete Garborg. Pengene ble samlet inn under begravelsen til lillesøsteren Bente Axelsen. 280 personer møtte opp for å vise henne en siste ære.

Artikkelen er over 4 år gammel

Bente Axelsen (44) tapte kampen mot kreften. I begravelsen ble det samlet inn hele 24.000 kroner til de varme hendene ved kreftavdelingen på Ahus.

DEL

Les alt selv om du er på sommerferie – nå kan du teste RB+ i 5 uker for 5 kroner

Nannestad kirke har normalt plass til 170 personer. Da Bente Axelsen ble begravet møtte 280 personer opp og givergleden var enorm.

– 24.000 kroner er over all forventning. Vi er helt satt ut. Dette var virkelig gledelig, sier storebror Roger Axelsen til Romerikes Blad.

Takket selv de ansatte

Rett før jul sto Bente fram i RB og takket de ansatte ved kreftavdelingen på Ahus.

På sykehuset hadde nemlig hun og venninnen Anne-Karin Joranger fått tilbake gløden, humøret, de smittende smilene og troen på livet.

Mye takket være de varme hendene til kreftsykepleierne Merete Garborg, Pia Grundnes og kollegene på kreftavdelingen.

– Den faglige ballasten må selvfølgelig ligge i bunn, men den menneskelige biten er aller viktigst. Det er lett å si at du skal se og ta alle for den de er. Men her på kreftavdelingen gjør de virkelig det, sa Bente til RB 15. desember.

Overrakte sjekken

3. januar tapte 44-åringen kampen mot kreften.

– Det var ubeskrivelig godt for henne å få takket de ansatte på Ahus gjennom Romerikes Blad, sier Roger Axelsen i dag.

Kirken var altså fylt til randen da lillesøsteren ble gravlagt sist fredag. I kirken sang Nannestad-koret Crème Fraîche vakre «Fields of gold». Bente jobbet i Midtbygda barnehage, og i begravelsen holdt sjefen hennes, Torstein Owe, en gripende og følelsesladet tale. Tre dager etter begravelsen var Roger Axelsen på Ahus og overrakte sjekken pålydende 24.000 kroner.

– Vi føler virkelig at de ansatte fortjener denne påskjønnelsen. Bente fikk en forferdelig sykdom, men hun gruet seg aldri til å reise på Ahus. Det har de ansatte en stor del av æren for. De tok imot henne med en varme det står enorm respekt av, sier storebroren.

Han håper nå at de Ahus-ansatte bruker pengene på noe de får glede av.

– Det kan for eksempel være et seminar eller til innkjøp av noe utstyr. For oss er det viktigste at de setter av disse pengene til noe de selv setter pris på.

Han er sikker på at lillesøster Bente ville likt det de nå har gjort for de ansatte.

– Det er jeg helt sikker på. Hun ble glad i dem, sier Roger.

Artikkeltags