Gigantplaner for grustaket

Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Burger, bensin og Norges største godsterminal skal fylle grustaket ved E6 på Berger.

DEL

165.000 kvadratmeter næringseiendom i grustaket på Berger har skiftet eier.

Prislappen ligger etter hva RB erfarer ikke langt fra 200 millioner kroner. Verken kjøper eller selger vil bekrefte summen, men det er på det rene at selgerne har fått god avkastning på eiendommen de kjøpte for 38 millioner kroner i 2001.

– Det er helt greit, er Trygve Ollendorfs beskjedne svar på spørsmålet om han er fornøyd med salget.

Stor interesse

Ollendorff er styreleder i selskapet Bergerterminalen AS som har vært eier av den attraktive næringseiendommen siden 2001. De har fått merke at beliggenheten nær E6 er etterspurt.

– Det har vært flere interessenter i eiendommen. Det er etter vår mening en av de fineste næringstomtene på Romerike.

Bergerterminalen AS eies av Feiring Bruk AS, Hermann Holding AS og Albert Kr. Hæhre AS. Det er i praksis selskapet som nå selges. Dermed er eiernes opprinnelige planer om selv å utvikle eiendommen skrinlagt.

– Vi hadde en idé om å utvikle tomta selv, men vi innser at vi er mer grunnentreprenører enn utbyggere. Vi har sørget for reguleringsplanen, nå bør andre overta, sier han.

Mange prosjekt

Kjøper er nyetablerte Bulk Eiendom Bergerterminalen AS med Peder Nærbø og Trygve H. Roald i spissen, de samme som for kort tid siden også kjøpte den gamle Sharif-tomta på 19 mål på den andre siden av E6 for drøyt 20 millioner kroner.

– Vi har mange spennende prosjekter på gang og vi har hatt behov for ytterligere tomtearealer som er regulert og etableringsklare, sier Nærbø om de omfattende tomteinvesteringen han og partneren er i gang med. I ryggen har de investorer som ifølge Nærbø har fått god avkastning på andre eiendomsprosjekter han har hatt dem med på tidligere.

– Suveren tomt

– Dette er den mest suverene logistikktomta nord for Oslo. Planen er å bygge en logistikkterminal som kanskje blir Norges største, sier Nærbø. De foreløpige tegningene viser en bygningsmasse på nesten 100.000 kvadratmeter. Den endelige utformingen er avhengig av leietakernes behov. Det blir flere leietakere i bygget.

– Vi satser på to større hovedleietakere samt flere mindre. Anlegget skal bygges slik at prosjektet i størst mulig grad ivaretar den enkelte leietakers behov for fleksibilitet, sier Nærbø.

– Har dere inngått leieavtale med noen ennå?

– Det er tre-fire store selskaper som er interessert, men jeg kan ikke gå ut med navn foreløpig. Jeg regner med at vi har avtale med en hovedleietaker i løpet av et halvt års tid.

Bensin og Burger

Tomta er ferdig regulert for industri, kontor, storhandel og bensinstasjon. Alt er dermed tilrettelagt for realisering av byggeplanene. Bensinstasjon med lastebilstopp, av samme type som Statoil har etablert på den andre siden av E6, er med i planene på litt lenger sikt.

– Det er regulert plass til et slikt anlegg i nordenden av tomta. Jeg håper også vi kan få inn servering av typen McDonalds eller Burger King, sier han.

Artikkeltags