Gå til sidens hovedinnhold

Gigantisk plan for skianlegg

Artikkelen er over 8 år gammel

Selvaag planlegger det som kan bli verdens største og Norges første innendørs skiarena for både langrenn og slalåm på Ødegården like ved Lørenskog stasjon.

Verken Lørenskog kommune eller entreprenørselskapet Selvaag ønsker å si noe om planene om en innendørs skiarena i verdensklasse før politikerne i formannskapet blir orientert om saken i kveld.

Hotell og badeland

Romerikes Blad vet imidlertid at det dreier seg om et innendørs skianlegg med både langrennsløype i tunnel og slalåmbakke. Anlegget vil etter sigende kunne bli det største i sitt slag i verden.

Skiarenaen skal være tenkt bygget i området som strekker seg fra Lørenskog stasjon, langs østsiden av Østre Aker vei forbi møbel- og interiørbutikken Living og videre langs E6 i retning Haneborgåsen.

Hotell og badeland skal også inngå i planene, sistnevnte som følge av varmen som genereres av kuldeproduksjonen til skianlegget.

Det skal også foreligge planer om støyskjerming langs E6.

Formannskapet er orientert om prosjektet underveis, og har også fått se en modell av planene for innendørs slalåmbakke og langrennsløype.

Pressekonferanse til uka

Både plan- og næringssjef Yngvar Karlsson og ordfører Åge Tovan (Ap) i Lørenskog kommune vil foreløpig ikke kommentere prosjektet overfor Romerikes Blad. De begrunner dette med at de har avtalt med Selvaag å ikke gå ut med informasjon før etter kveldens møte.

Kommunen har imidlertid selv nevnt Selvaags planer i en uttalelse til Samferdselsdepartementet om Nasjonal transportplan datert 28. juni, der både etablerte og planlagte prosjekter i nærheten av Lørenskog stasjon listes opp.

Uttalelsen er undertegnet av Karlsson og ordfører Åge Tovan.

Heller ikke prosjektleder Petter Cedell i Selvaag vil kommentere planene før kveldens orientering i formannskapet.

– Det som skal behandles her er primært kommunens kjøp av halvparten av det såkalte S1-området til ishockeyarena, påpeker han.

– Når det gjelder det andre du spør om, så vil vi holde en pressekonferanse neste uke, opplyser Cedell.

OL-tomt til 100 millioner

Selvaag er tomteeier og utbygger for store deler av Ødegården-området. Selskapet eier blant annet den 40 mål store tomta som er blinket ut til ishockeyhall med plass til 6.000 tilskuere dersom Lørenskog kommune blir medarrangør for et eventuelt Oslo-OL i 2022.

Formannskapet tar i kveld stilling til hvorvidt kommunen bør kjøpe halvparten av dette området for 50 millioner kroner, med opsjon på å kjøpe den andre halvparten til samme pris.

Rådmannen anbefaler et slikt kjøp, og ber samtidig om én million kroner til dekning av Lørenskogs del av prosjekteringsutgiftene knyttet til en søknad om statsgaranti.