Fylkeslegen vil granske Ahus

Artikkelen er over 8 år gammel

Både vikarer og fast ansatte ved Akershus universitetssykehus (Ahus) har jobbet dobbeltvakter i strid med arbeidsmiljøloven.

DEL

Det innrømmer sykehusledelsen overfor NRK. Ahus har avdekket 22 tilfeller der vikarer jobbet mer enn 200 overtidstimer i 2010. De fleste av vikarene var fra Adecco.

– Det kan først og fremst forklares ut fra det driftsbehovet organisasjonen har, som gjør at man bruker personell lengre enn det man burde ha gjort, sier sykehusets HR-direktør og fungerende direktør Jan Inge Pettersen.

*Les flere avsløringer om overtidslovbruddene ved Ahus i lørdagens papirutgave av Romerikes Blad!*

– Vanskelig å tro

Ifølge NRK har ikke Ahus gode nok systemer for å oppdage ulovlig overtid, noe fylkeslegen i Oslo og Akershus finner vanskelig å tro.

– Det er klart at en arbeidsgiver må vite hvor folk jobber på sykehuset, sier fylkeslege Petter Schou.

Han vurderer nå å granske Ahus for å se om den ulovlige jobbingen har gått ut over pasienter.

– Det at folk jobber doble eller tredoble vakter, er uforsvarlig i seg selv. Som pasient skal du møte en uthvilt sykepleier eller lege. Det skal ikke være mer lovlig for dem å jobbe lenge enn det det er for en bussjåfør, sier han.

Gjenganger

NTB fortalte tidligere i uken om en rapport fra revisjonsfirmaet Deloitte som kartla vikarbruken ved landets sykehus i fjor. Vikarer fra seks ulike bemanningsselskaper ble undersøkt.

Brudd på arbeidstidsbestemmelsene var en gjenganger i avvikene som ble avdekket. (ANB-NTB)

Tips Oss
Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Artikkeltags