Mannen ble da funnet vandrende i skogen av mannskapene i politihelikopteret, opplyser politiet på Twitter.

Mannen skal være i god behold.

Operasjonssentralen i Romerike politidistrikt har ennå ikke vært tilgjengelig for kommentarer i saken.

Savnetmelding

En times tid før funnet ble gjort, opplyste politioverbetjent Sven Kjetil Ryen i Romerike politidistrikt at politiet skulle trappe opp søket etter den delvis demente mannen i 60-årene. Mannen hadde da vært borte siden 20-tida tirsdag kveld.

– Nå som det har lysnet, har vi også satt i sving flere mannskaper. I tillegg til våre egne mannskaper, så har vi bistand fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske Redningshunder og Norsk Redningshund Organisasjon, sa Ryen.

Samtidig ba han alle som kunne ha observert mannen om å ta kontakt med politiet.

Tips til politiet: 64 84 21 87

Alle tilgjengelige styrker

Politiet opprettet et KO i grendehuset på Auli.

Politiets innsatsleder Roger Pettersen styrte letemannskapene natt til onsdag.

– Vi har nå satt alle kluter til. Alt av tilgjengelige ressurser søker nå etter mannen, sier han, i det han gikk av vakt i 09-tida onsdag.

Dette er politiets signalement:

  • Mørk blå boblejakke
  • Sort joggebukse
  • Grønne gummistøvler
  • Hvit caps
  • Har lutende gange

Mannen er altså i slutten av 60-årene og lettere dement.

Han forlot sitt hjem tirsdag omtrent klokka 20.20.

Helikopteret tømte tanken

Som rb.no skrev tirsdag kveld, forsvant mannen i 60-årene fra Hellesjøvegen i Sørum i 20.30-tida tirsdag. Siden da er det kjørt et massivt søk, men det har foreløpig ikke gitt noen resultater.

– Han er borte fortsatt. Vi har søkt gjennom en god del områder, og helikopteret har flydd tom to tanker med drivstoff. Selv om det er varmesøkende, så har ikke søket gitt noen ting, sier operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt i 06.30-tida onsdag.

Det betyr samtidig at politiet nå er forberedt på at mannen kan ha søkt ly i bygninger – for eksempel i en låve eller et uthus.

– Vi har brukt opp en god del mannskaper i løpet av natta, og jobber akkurat nå med å få på plass nye. Vi må sannsynligvis søke i en del av de samme områdene når det igjen blir tålig lyst, og da må vi også gjennomsøke bygninger, sier Jahr.

Det ble oppdaget at mannen var borte i 20.30-tida tirsdag.