Fredag var 47-åringen fra Kløfta på jobb for Høgskolen i Hedmark, som på oppdrag fra Staten står for bestandsovervåkingen av ulv i Norge.

Nylig har det dukket opp et nytt ulvepar på grensa mellom Romerike og Hedmark. Larsen hevder ulvemotstanderne driver klappjakt på de to dyrene som er i ferd med å etablere seg i Mangen-området, som ligger i skillet mellom Nes, Aurskog-Høland og Eidskog.

Men det er ikke bare ulvene Larsen mener de er på jakt etter. Da han kom tilbake fra oppdraget fredag var to av dekkene på bilen hans skåret opp. I tillegg var et annet dekk også så ødelagt at det måtte skiftes ut.

Bilen sto mange kilometer fra nærmeste hus.

– Jeg er ikke i tvil om at det er ulvemotstandere som har gjort dette, men jeg har ingen navn. Jeg hadde parkert helt avsides, ved Hafsjøen. Der ferdes det ikke folk til vanlig, sier han til Romerikes Blad.

Rutinert

Larsen har drevet med ulvesporing i ti år. Han har også en gang tidligere opplevd en liknende situasjon – i samme område. Også da var to av dekkene på bilens hans skåret opp.

– Det drives intensiv tyvjakt på disse to dyrene. Jegerne mener vi hindrer dem. Samtidig vet de at de risikerer alvorlige straffer hvis de blir tatt. Motivet er at de vil skremme oss, mener han.

47-åringen hevder å ha sett klare indikasjoner i Mangen-området på at det foregår tyvjakt.

– Jeg er kommet over steder hvor man ser at folk har oppholdt seg lenge. "Tilfeldigvis" er disse plassene ideelle som jaktposter på ulv. Dette er organisert jakt av folk som vet at de bryter loven.

Mandag vil Høgskolen i Hedmark anmelde hærverket til politiet.

– Organisert

Kenneth Larsen mener ulvejegerne mangler forståelse for naturen.

– Greit nok, ulven dreper en del elg og andre dyr. Men det må jo også elgjegere tåle. Det er mer enn nok igjen. Jeg respekterer ulvemotstanderne, men de tar ufine midler i bruk. Klappjakten de driver er høyst ulovlig. De kjører rundt om natta. De vet akkurat i hvilket område ulven er. At noen sporer forsøker å spore dem, ødelegger jakta deres.

Selv kom han, nærmest ved en tilfeldighet over ulvene fredag.

– Plutselig så jeg alfa-hannen i iskanten ved bredden av en sjø. Vi sto og så på hverandre i en liten stund, før den forsvant. Tispa var også i nærheten. Jeg så sporene nærme meg, men den var kommet seg av isen. Hadde jeg kommet litt før, hadde jeg trolig fått sett begge. Litt senere og jeg kunne kanskje gått glipp av dem.

Larsen lar seg imidlertid ikke skremme. Han er klar for nye oppdrag.

– Men det er klart slikt går inn på meg. Det er jo ikke noe hyggelig å finne igjen bilen sin slik. Dette er lavmål, synes han.