Romerikes Blad skrev 10. mars om at Get har irritert de lokale kabel-tv-selskapene med det de mener er uriktig markedsføring.

Nå kommer konkurrenten Altibox og tilbyr fiber inn i huset og leilighetene i Ullensaker gjennom sin partner Viken Fiber.

– Godt i gang

Salget på Kløfta er allerede godt i gang. Og direktør for kommunikasjon, marked og forretningsutvikling, Jon Birger Ellingsen i Viken Fiber, sier Viken vil bygge ut mye fiber i Ullensaker det kommende året.

– Vi opplever stor pågang fra hele kommunen og er interessert i å snakke med bedrifter, antennelag, borettslag og privatpersoner som ønsker fiberbredbånd og Altibox-tjenester, sier han.

Stadig flere mobiltelefoner, nettbrett, TV og andre produkter vil koples til nett, og fremover vil tjenester som leveres over nettet kreve en langt større kapasitet enn den gamle teknologien kan takle.

– Fiber er dagens og ikke minst fremtidens løsning for kommunikasjon, informasjon og underholdning i hjemmet, sier Jon Birger Ellingsen.

– Konkurranse kommer kundene til gode

At det er flere tilbydere, kommer kundene til gode, mener han.

Men han oppfordrer kundene til å sjekke hva de får for pengene og til å snakke med flere tilbydere. Da er det lettere å gjøre et godt valg.

– Sørg for at tilbudene er identiske. Når noen sier de selger fiber, så sjekk hva slags fiber det er snakk om, om det er et fullskala fibernett, oppfordrer Ellingsen.

Utbyggingen av Ullensaker er planlagt i lang tid, skriver Viken Fiber i en pressemelding, og selskapet er i dialog med kommuneadministrasjonen i Ullensaker.

– Vi blir godt synlig i området fremover. Vi vil også kontakte næringsliv og innbyggerne, holde informasjonsmøter og holde dem oppdatert på nett så alle skal få mulighet til å få tilbud. Får vi mange nok interesserte kan vi bygge nett og levere tjenester om kort tid. Først ut til oppkobling er områder der interessen er størst, opplyser Ellingsen, som forsikrer at Viken Fiber rydder opp etter seg der de graver.

– Det vil bli mye graveaktivitet fremover, men vi kan love at vi gjør det pent etter oss. Det skal se minst like pent ut etter at vi har vært der med gravemaskiner og fiberkabler, sier han.

Altibox er den største leverandøren av fiberbredbånd i Norge.