Frykter MC-kaos hvis han hevner attentatet

TEKNIKER: Her er tekniker på vei for å undersøke åstedet, etter skyeattentatet på Kurland i slutten av desember i fjor. FOTO: ROAR GRØNSTAD

TEKNIKER: Her er tekniker på vei for å undersøke åstedet, etter skyeattentatet på Kurland i slutten av desember i fjor. FOTO: ROAR GRØNSTAD

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Gladiators-president Frode Vinjarengen Smestad mener det er opplagt at attentatet mot ham er MC-relatert.

DEL

Gladiators MC skal ha varslet politiet om at de ikke er ute etter hevn etter at klubbpresidenten ble skutt midt inne i boligfeltet på Kurland 30. desember.

Skuddofferet selv, Frode Vinjarengen Smestad, frykter fullt MC-kaos om klubben gjengjelder skuddene.

– Vi har også meddelt politiet at vi ikke har til hensikt å hevne skytingen. Det er ingen i MC-miljøet som vil ha tilbake tilstandene som rådet med MC-krigen på 1990-tallet, så derfor vil vår klubb holde seg helt i ro og la politiet ta seg av saken, sier 43-åringen.

Føler seg ikke truet

Smestad er på beina igjen etter at han ble skutt i ryggen like ved sitt hjem på Kurland i Lørenskog. For første gang kommenterer også Gladiators-presidenten skuddramaet offentlig.

Smestad regner ikke med at den dramatiske hendelsen vil gi ham varige mén, selv om ett av skuddene var svært nær å være fatalt.

– Det går bra med meg, men jeg vet jo at kula bare var en millimeter fra å lamme meg totalt fra livet og ned. Det er klart det er dramatisk.

– Føler du deg truet nå?

– Nei, det gjør jeg ikke. Det er en spesiell situasjon hjemme hos oss, men vi forsøker å klare oss så godt vi kan.

– Ble du truet før du ble skutt?

– Det har ikke kommet trusler mot noen i klubben, så vi vet ennå ikke om dette var politisk rettet mot meg som klubbleder. Jeg har imidlertid vanskeligheter med å se at det var rettet mot meg personlig.

– Så du tror skytingen var MC-relatert?

– Det er opplagt at skytingen er MC-relatert. Teoriene er mange, men jeg akter ikke å delta i debatten om hvem og hvorfor, sier Smestad.


Les også: Frykter ny MC-etablering

Les også: Vil selge husene til Mongols MC

Nei til Mongols

Gladiators-presidenten har tidligere vært medlem av Hells Angels. Også flertallet av de rundt 70 Gladiators-medlemmene er tidligere medlemmer av Hells Angels, Outlaws eller Bandidos.

– Gladiators har et avklart forhold til disse klubbene, sier Lørenskog-mannen.

I lørdagens Romerikes Blad uttalte kilder i politiet at etableringen til Mongols MC i Nes skaper frykt for krig mellom ulike kriminelle MC-gjenger.

En kilde hevdet også at Gladiators regnes som et underbruk av Mongols.

– Denne kilden tar helt feil. Gladiators består vesentlig av tidligere medlemmer av Hells Angels, Outlaws og Bandidos. Vi ønsker å stå helt på egne bein og vil ikke bli forbundet med Mongols på noen måte. Ryktet om at vi skal være et haleheng til Mongols har forfulgt oss det siste året, men vi tar klart avstand fra det Mongols står for og vil ikke bli forbundet med den klubben på noen måte, sier Smestad.

Ute etter trøbbel

Ifølge Smestad har Gladiators også gjort dette helt klart for Jonas Bergdahl i Mongols Scandinavia flere ganger.

– Vi vil heller ikke ha Mongols-medlemmer på våre fester, sier Gladiators-presidenten

– Er det grunn til å frykte bråk som følge av at Mongols forsøker å etablere seg i Norge?

– Mongols er bare ute etter å skape trøbbel for Hells Angels. Dette er historisk motivert ut fra hendelser i USA. Ingen av de etablerte klubbene i Norge ønsker etablering av flere internasjonale klubber her i landet. Det er klart at Mongols provoserer de etablerte klubbene kraftig, og det kan fort bli slik at Mongols kastes ut av landet, sier Gladiators-presidenten.

Han ønsker å understreke at Gladiators har til hensikt å stå på egne bein, drive på en ordentlig måte og følge Norges lover.

– Derfor er det ikke bra at vår klubb klistres til Mongols, slik en av avisens kilder gjorde i lørdagsavisen, sier Smestad.

Artikkeltags