Det er tradisjon at folk fra Kurland bruker banen til fotballklubben til å skyte opp rakettene sine.

– Det var greit så lenge vi hadde grusbane, men nå som vi har kunstgress er ikke dette fullt så bra, sier Ole Rosvoll banesjef i Kurland fotballklubb.

Derfor har klubben bestemt seg for å forby fyrverkeri i Kurlandsparken.

Uvettig bruk

Kunstgressbanen på Kurland er bare drøyt to år gammel og klubben er derfor nervøse for at banen skal bli skadet under nyttårsfeiringen.

– I fjor fikk vi en del tilbakemeldiger om uvettig bruk av fyrverkeri, til tross for at vi da også oppfordret folk til å skyte opp rakettene sine et annet sted. Men da nådde vel ikke beskjeden fram, sier Rosvoll som håper folk tar mer hensyn i år.

I fjor gikk det bra, men det tror banesjefen var flaks.

– Hvis rakettene detter ned på banen kan skader skje, sier han.

Ville la banen snø ned

Hadde det vært rikelig med snø, vurderte fotballklubben å la banen snø ned med vilje, fordi de da slapp problemstillingen. Men ettersom det ser ut til å bli en snøfattig nyttårsfeiring ber Kurland fotball naboene om å ta fyrverkeriet sitt andre steder.

– Jeg innbiller meg at folk vil ta hensyn til dette så lenge de vet om det. Det er dessuten flere andre fine steder å skyte opp raketter i området, sier banesjefen.

I løpet av dagen vil klubben også sette opp forbudsskilt på banen.

Rakettforbudet

Fotballklubben er klar over at det nye rakettforbudet skal sette en stopper for raketter med styrepinne, og de håper dette vil være med på å gjøre problemet mindre.

– Jeg håper det hjelper, men det vet man ikke på forhånd. Så det er hyggelig om folk tar hensyn, sier Ole Rosvoll.

Ikke et problem

Andre fotballklubber på nedre Romerike har aldri hatt problemer med at kunstgressbanen blir brukt til fyrverkeri. Likevel skjønner de bekymringen til Kurland fotballklubb.

For Lørenskog fotballklubb har det aldri vært noe problem med fyrverkeri på fotballbanen.

– Bannen er ganske lukket og inngjerdet, så det skal litt til før noen tar seg inn der. Så vi har ikke gjort noe mer enn det. Men hadde det ikke vært gjerder rundt kan det godt hende vi hadde gjort noen andre tiltak, forteller Elisabeth Christiansen, daglig leder.

Fjellhamar fotballklubb har heller ikke erfaring med at banen deres blir brukt under nyttårsfeiringen.

– Nei, det har vi aldri opplevd. Men det ville selvfølgelig blitt en problemstilling dersom folk begynte å gjøre det. Det er ikke noe bra om det begynner å brenne i det gresset, sier anleggsleder Mikael Raimet.