Gå til sidens hovedinnhold

– Fryktelig glatt på E6

Artikkelen er over 10 år gammel

Flere biler har sklidd av motorveien. Lange køer og såpeglatt.

Onsdag ettermiddag meldes det om såpeglatter veier på Østlandet. E6 fra Oslo og nordover gjennom Romerike er dagens problemvei.

– Det er fryktelig glatt på E6. Særlig ved avkjøringa til Frogner i Sørum. Der har to biler sklidd av veien, sier operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til rb.no.

Operasjonslederen rister på hodet og formaner bilistene om å ta det ro på glatta – som alltid.

Klarte ikke stoppe

Klokka 12.51 skjedde den første ulykken på Frogner. Føreren som styrte bilen i grøfta forklarte at han ikke hadde andre muligheter.

– Det var enten grøfta eller bilen foran, har han forklart, sier operasjonsleder Jahr.

En drøy time senere, bare 200 meter lenger nord havnet nok en bil i grøfta. Det er uklart for politiet akkurat hva som har skjedd, men antakelig har det blitt for glatt her også.

Ville fjerne brøytebilene

Politiet fikk i formiddag det de kaller en litt spesiell henvendelse. En kvinne på vei nordover til Gardermoen på E6 ringte politiet og hadde et annerledes ønske.

– Hun lå bak tre brøytebiler og mente vi måtte rykke ut for å få dem fjernet. Det vitner om noe mangel på kunnskap om vinterveier og måking. Man må forstå at brøytebilene må få gå i fred for å rydde veien, mener operasjonsleder Bjørn Jahr.

Vogntog har problemer

Da rb.no snakket med Jahrs kollega Svein Hallås onsdag ettermiddag, opplyste han at det var fllere store kjøretøy som hadde problemer med snøværet.

– Det er en del trailere som har satt seg fast, men det er ingen alvorlige hendelser, sier han.