Frastjålet ambulansen mens de drev livreddende arbeid

SPERRET INNE: Etter å ha kjørt seg fast ble den stjålne ambulansen sperret inne av politibiler. Den 26 år gamle ambulansetyven ble satt i arresten på Lillestrøm politistasjon. FOTO: ESPEN BOLSTAD

SPERRET INNE: Etter å ha kjørt seg fast ble den stjålne ambulansen sperret inne av politibiler. Den 26 år gamle ambulansetyven ble satt i arresten på Lillestrøm politistasjon. FOTO: ESPEN BOLSTAD

Artikkelen er over 9 år gammel

– Dette kunne fått fatale konsekvenser, sier operativ leder i ambulansetjenesten, André Tiller.

DEL

Mens ambulansepersonalet var inne på oppdrag stjal en 26 år gammel mann fra Ullensaker ambulansen som sto utenfor.

Etter å ha hatt politiet i hælene kjørte ambulansen seg til slutt fast på en blindvei bak Strømmen Storsenter.

Operativ leder i ambulansetjenesten, André Tiller, er rystet og mener tyveriet kunne fått fatale konsekvenser:

– Ambulansepersonellet var hos en pasient og drev livreddende arbeid da dette skjedde. Til alt hell fikk det ingen direkte konsekvenser denne gang, sier han.

Satt i arresten

Den stjålne ambulansen kjørte med blålysene på i flere kilometer på Nedre Romerike:

Etter at den ble stjålet fra Fjerdingby i Rælingen tok politiet den igjen like ved Ahus, derfra gikk turen langs riksvei 159 til Lillestrøm, så snudde ambulansen og kjørte tilbake mot Lørenskog igjen, før ferden gikk videre via Skjetten til Strømmen.

Bak kjøpesenteret kom den ifølge vitner i en enorm fart før den måtte stanse for å ikke kjøre rett i gjerdene i enden av blindveien.

Knuste sideruta

I det politiet fikk sperret ambulansen inne i blindveien hoppet politimannen ut av bilen, løp bort til ambulansen og knuste sideruta:

– Kom deg ut av bilen, skrek politimannen og dro tyven ut av ambulansen, forteller et vitne til Romerikes Blad.

De beskriver pågripelsen som dramatisk.

Operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt forteller til rb.no at 26-åringen ble tatt med til arresten på Lillestrøm politistasjon.

– Der vil han sitte over natta før en av politijuristene må ta stilling til hva som skjer videre. Før det vil vi fremstille ham for en utvidet blodprøve. Vi mistenker at han kjørte i ruset tilstand, sier operasjonslederen.

– Vi er ikke fredet lenger

I februar i år ble en ambulanse stjålet fra Lillestrøm sentrum. André Tiller i ambulansetjenesten forteller at dette er en beklagelig trend.

– Dette kunne aldri skjedd for noen år siden. Vi er ikke fredet lenger. Vi er ofte avhengige av at ambulansen står og går mens vi er ute på oppdrag, sier han.

Tiller forteller at det er viktig for ambulansepersonellet å ha kontroll på pasientenes kroppstemperatur for å kunne ivareta dem på best mulig måte.

– Samtidig er det viktig at vi kommer oss raskt av gårde. Dette er alvorlig og bør ikke være et problem, sier han.

Artikkeltags