Bilen har flydd gjennom lufta – over autovernet, en skråning og gangveien nedenfor veien – før den havnet i Nitelva.

Dykkerne fra brannvesenet fant bilen 15 meter fra elvebredden.

Allerede på ulykkesstedet i natt opplyste politiet til rb.no at de ville gjennomgå fotoboksen for å se hvilken fart ulykkesbilen har holdt før den kom ut av tunnelløpet. Det var basert på teorien om at svevet ut i Nitelva ikke kunne forekommet hvis sjåføren kun ga gass etter fotoboksen.

Nå har Fet og Rælingen lensmannskontor gjennomgått materialet fra fotoboksen.

– Vi har prøvd å hente ut informasjon fra ATK-boksen, men passeringen er ikke registrert. Grunnen til det kan være at hastigheten har vært for høy, sier lensmann Trond Øren.

Ingen sikker identitet på de døde

Politiet har foreløpig ingen sikker identitet på de to mennene som omkom i ulykken ved Rælingstunnelen.

Det er imidlertid på det rene at bilen er utenlandskregistrert.

– Det er en utenlandskregistrert bil og vi har informasjon som tyder på at de to i bilen også var utenlandske borgere. Men vi vil ikke ha noen sikker identitet før det foreligger enten en foreløpig eller endelig obduksjonsrapport. De to omkomne vil bli obdusert torsdag, sier lensmannen.

– Traff kantsteinene på rundkjøringen

Foreløpig jobber politiet ut fra teorien om at bilen, en Saab 9000, skal ha hatt svært stor fart.

Bilen var fullstendig smadret da den ble tatt opp av vannet og kjørt vekk fra ulykkesstedet.

– Ut fra sporene på stedet tyder det på at bilen har truffet kantsteinene på rundkjøringen og deretter fløyet helt ned til elva. Det er ingen andre spor etter bilen enn noen busker som har blitt revet av i toppen, sier lensmannen.

Etterlyser vitner

Så langt har politiet ingen vitner som har sett selve ulykken. Men lensmann Trond Øren ved Fet og Rælingen lensmannskontor ønsker tips fra publikum som kan ha observert bilen både under og før hendelsen.

Det var gjester ved Thon Hotel Arena på den andre siden av elva som varslet politiet om dødsulykken.

Disse skal ha våknet av det voldsomme smellet som oppsto etter at bilen kom ut av tunnelløpet. Vitnene opplyser at de deretter hørte et plask og at de kunne se bølger i vannoverflaten.