Forvandlet gården til cannabisfarm

Artikkelen er over 5 år gammel

Slik ble driftsbygningen forvandlet til Romerikes største cannabisfarm. Politiet tror de hindret spredning av stoffet ved å aksjonere hurtig.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Fire personer er siktet for å stå bak den omfattende produksjonen av cannabis i en driftsbygning i Fet. Tre av de involverte kameratene i 20-åra erkjente tidlig straffskyld. Den siste nekter fortsatt for straffskyld.

Romerikes Blad kan i dag bringe bildene av hvordan det så ut innfor veggene til den suverent største og ifølge politiet svært profesjonelle cannabisplantasjen på Romerike.

3.4000 cannabisplanter ble beslaglagt da politiet slo til i slutten av februar i vinter.

Politiførstebetjent Line Berbu ved Fet og Rælingen lensmannskontor opplyser at etterforskningen nærmer seg slutten.

Vann, lys og vifter

– Vi venter fortsatt på analyseresultater. Analysene vil fortelle oss hva slags styrke plantene hadde og nøyaktig hva slags type planter de dyrket, sier Berbu til Romerikes Blad.

Som bildene viser var driftsbygningen innredet med eget lys, vanningssystem og flere vifter for å bedre vekstvilkårene for de narkotiske plantene.

Alle de fire siktede er nå løslatt fra varetekt etter å ha sittet fengslet i politiets innledende fase av etterforskningen.

Flere av de siktede leide og bodde rett over tunet for driftsbygningen. Utleieren er ikke koblet inn i saken.

LES OGSÅ: – En proff plantasje

Ikke startet salget

Via sine respektive forsvarere forklarte tre av de fire siktede at de startet produksjonen som følge av pengeproblemer.

– Min klient forklarer at han har vært i en vanskelig økonomisk situasjon, og at han derfor så en slik produksjon som en mulighet for å tjene noen lette kroner, fortalte en av de siktedes forsvarere, Niels-Christian Petersen til RB etter pågripelsen.

Produksjonen skal ha startet høsten 2011. Da politiet slo til i februar skal kameratgjengen ikke ha kommet i gang med salget.

– Utregninger som er gjort tyder på at politiet var tidlig nok ute. Vi tror ikke de har solgt noe av det som har vært dyrket, sier politiførstebetjent Berbu.

– Er flere involvert i saken, selgere mottakerapparat?

– Det ønsker ikke politiet å kommentere foreløpig. Det vi kan si er at potensialet for denne farmen var stort, og vi er fornøyd med å ha stanset den tidlig, svarer Berbu.

Artikkeltags