Fortsetter byggearbeidet etter branndrama

SAMLET I SPENNING: Arbeiderne på det storstilte vei- og jernbaneprosjektet ventet i spenning utenfor inngangen til den brennende tunnelen. Lettelsen var stor da de to arbeiderne kom seg i sikkerhet.

SAMLET I SPENNING: Arbeiderne på det storstilte vei- og jernbaneprosjektet ventet i spenning utenfor inngangen til den brennende tunnelen. Lettelsen var stor da de to arbeiderne kom seg i sikkerhet. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Arbeidet med den nye E6-tunnelen på Morskogen blir ikke mye forsinket som følge av gårsdagens bilbrann.

DEL

– Driften starter opp igjen i løpet av onsdagen. Det er ingen skader på selve tunnelen, så det som har tatt tid er å tømme tunnelen for røyk, forteller prosjektleder for Statens vegvesen og Jernbaneverket, Taale Stensbye.

Ingen personer kom til skade da en bil plutselig tok fyr inne i tunnelen tirsdag kveld.

LES OGSÅ: Bilbrann i tunnel sperret to personer inne

Fanget i tunnelen

To arbeidere, en polsk statsborger og en 41-åring fra Gudbrandsdalen, ble imidlertid fanget bak den brennende bilen, om lag 400 meter inne i tunnelen.

Polakken klarte å ta seg ut gjennom den røykfylte tunnelen ved egen hjelp, mens gudbrandsdølen søkte tilflukt i en redningskonteiner inne i tunnelen.

Etter en drøy time ble også 41-åringen hentet ut av tunnelenav tre røykdykkere.

LES OGSÅ: Her reddes han ut

Til legesjekk

Polakken ble fraktet til Ahus, mens gudbrandsdølen ble tatt med til Stensby for legesjekk.

– De to har ikke pådratt seg noen skader, men de vil rutinemessig bli fulgt opp av bedriftshelsetjenesten i etterkant. Vi er glad for at beredskapen fungerte slik den skal og starter opp igjen arbeidet så raskt som mulig, sier pressetalsmann Kai Krüger Henriksen i Veidekke.

Årsaken til bilbrannen er fortsatt ukjent. Det utbrente bilvraket skal nå undersøkes nærmere av politiet.

Artikkeltags