Fortsatt togtransport<br/> av flydrivstoff

FORTSETTER SÅNN: Bare i nødstilfeller vil transporten foregå med tankbiler.

FORTSETTER SÅNN: Bare i nødstilfeller vil transporten foregå med tankbiler. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

En ny avtale mellom Oslo Lufthavn Tankanlegg AS og CargoNet AS vil sikre at flydrivstoff til Gardermoen fortsatt blir fraktet med tog fra Sjursøya i Oslo.

DEL

Oslo kommune har nylig skrevet et brev til Samferdselsdepartementet med oppfordring om å forhindre at transport av flydrivstoff overføres fra jernbane til vei. Kommunen viser til en utviklingsplan for Groruddalen og strategier for et bedre miljø mot 2030.

Bare i nødstilfeller

Men problemet ser ut til å være løst uten at Samferdselsdepartementet trenger å gripe inn. Styreleder Per H. Christiansen i Oslo Lufthavn Tankanlegg sier til NTB at selskapet har fått bedre tilgang på jernbanesporet, og er i ferd med å inngå en ny avtale med CargoNet om togtransport. Den nye avtalen skal tre i kraft fra 1. juli 2008.

– Slik det ser ut i dag, er ikke veitransport noen aktuell problemstilling. Bare i nødstilfeller vil transporten foregå med tankbiler, sier Christensen.

Én avgang i døgnet

Transporten av flydrivstoff fra Sjursøya til Gardermoen foregår med én avgang med et spesialbygd tog per døgn. Noen ganger er det også nødvendig å kjøre ekstratog. (ANB-NTB)

Artikkeltags