Fortsatt taus om Orderud-kritikk

FÅT STØTTE: Tore Sandberg, som ved flere anledninger har kritisert Romerike politidistrikt for ikke å besvare henvendelser, får nå stadig støtte fra flere hold.

FÅT STØTTE: Tore Sandberg, som ved flere anledninger har kritisert Romerike politidistrikt for ikke å besvare henvendelser, får nå stadig støtte fra flere hold. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Til tross for massiv kritikk fra flere hold nekter politiet på Romerike fortsatt å kommentere Orderud-saken.

DEL

– Ingen kommentar, er det eneste politiadvokat Bjørn Arne Tronier ønsker å si om Orderud-saken.

Politijuristen som ledet Orderud-etterforskningen får nå sterk kritikk fra flere hold for ikke å ha svart på en henvendelse fra privatetterforsker Tore Sandberg og advokat Frode Sulland.

Sandberg og Sulland jobber med å få gjenopptatt Orderud-saken på vegne av Per og Veronica Orderud.

Tronier nekter å svare på kritikken, selv om den ikke har noe med selve saken å gjøre.

Ny politiadvokat

Tronier, som for tiden leder påtaleenheten i Romerike politidistrikt, har nå satt en ny jurist på Orderud-saken.

Politiadvokat Åse Kjustad Eriksson håndterer for tiden juridiske henvendelser knyttet til Orderud-saken.

Det er imidlertid Tronier som tar seg av pressen. Men han kommenterer ikke saken. Som tidligere viser han til det foreligger en rettskraftig dom, at saken er begjært gjenopptatt, og at det derfor ikke er riktig å kommentere saken.

– Når vil du si noe mer om saken?

– Det vil jeg ikke kommentere.

– Jobbet måneder og år

Ifølge Tore Sandberg har han og Sulland jobbet i måneder og år for å få ut informasjon som han mener å vite at politiet sitter på.

Nylig fikk privatetterforskeren støtte fra Riksadvokaten, som refset Romerike politidistrikt og statsadvokaten for ikke å ha svart på henvendelsene tidligere.

Stanghelle og Abrahamsen

Under en debatt på NRK denne uka sluttet Aftenpostens politiske redaktør Harald Stanghelle og tidligere politimann Finn Abrahamsen seg også til kritikerne.

– Det er skammelig når for eksempel Romerike politidistrikt og statsadvokaten behandler Tore Sandberg og forsvarer Frode Sulland, som jobber med gjenopptakelse av en så alvorlig straffesak, på denne måten, uttalte Stanghelle under debatten.

Artikkeltags