Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt etterlyst av politiet

Artikkelen er over 11 år gammel

1.mars skal pengeakrobaten Jim Anderson sone fengslelstraff for en bedrageridom, men allerede nå er han involvert i et nytt pyramidespill.

Sommeren 2005 ble Jim Anderson dømt til åtte måneders fengsel for bedrageri og brudd på regnskapsloven.

Anderson, som da het Wolden, erkjente at han ved hjelp av falske bankgirokvitteringer hadde svindlet til seg flere dyre biler og en større motorsykkel.

Anderson var også i hardt vær da Økokrim i 2004 siktet han for bedrageri og økonomisk utroskap i forbindelse med T5PC-etterforskningen, men de endte med å henlegge saken mot ham.

Fortsatt etterlyst

Siden dommen fra 2005 har Anderson klart å unnlate seg soning, og har vært etterlyst både i Norge og utlandet.

1. mars skal han imidlertid ifølge politiadvokat Rikard Berg møte til soning.

– Tror dere han vil møte?

– Vi har ingen grunn til å tro at han ikke vil det, sier Berg som samtidig påpeker at Anderson fortsatt er formelt etterlyst.

Politiadvokaten sier også at det er noen spesielle hensyn som har blitt tatt i saken mot den bedrageridømte Anderson, men hvilke vil han ikke gå inn på.

Nytt selskap

Finansavisen skriver i dag at finansakrobaten igjen er involvert i et nytt selskap.

Ifølge avisen skal Anderson være sentral i det nye pyramidespillet Fortunelines, hvor han skal ha blitt tildelt de ti første brukerkontiene uten noen form for betaling.

Politiadvokat Rikard Berg bekrefter at Jim Anderson er involvert i et nytt pyramidespill.

– Ja, jeg er kjent med at han er aktiv i et nytt selskap, sier Berg til rb.no.

– Hva tenker du om det?

– Med tanke på vedkommendes historikk vil det være naturlig å se mer på dette, sier politiadvokaten.

Han legger imidlertid til at det ikke er gitt at Anderson gjør noe ulovlig bare på bakgrunn av fortiden hans.

– Men vil dere se nærmere på denne saken?

– Det er naturlig at det vil bli gjort .

Arkitekten bak T5PC

Jim Anderson er mest kjent for å stå bak det konkursrammede skandaleselskapet The Five Percent Community, hvor han tjente 50 millioner kroner på pyramidesvindelen før selskapet ble konkurs i 2004.

Fortunelines som er det nye selskapet Anderson nå er involvert i er ifølge Finansavisen bygget opp ved at man ved innbetaling av en sum på mellom 590 og 50.000 euro får tilgang til et valutahandelssystem som gir signaler om hva man skal foreta seg i markedet.

For å utnytte handelssystemet må en bruke oppsparte midler utover inngangsbilletten noe som gjør at Fortunelines gir deg de beste vilkårene for å handle hjemmefra med det som omtales som det beste programmet som er tilgjengelig på markedet.

Avisen skriver at man etter å ha betalt seg inn i pyramiden og fått tilgang til handelssystemet, kan man velge om man kun vil investere eller også delta i vervingen av nye investorer. Velger man det siste blir man del av et hierarki som tar deg til høyere nivåer ettersom du verver flere.