Norsk Pasientforening ifølge VG har skrevet til kringkastingssjef John G. Bernander og krevd at serien stoppes. Foreningen mener det er et overgrep når menneskelig sykdom brukes som underholdning.

– Jeg ville aldri godkjent serien, hadde jeg delt foreningens synspunkt om at dette er uverdig. Jeg mener ikke dette er en underholdningsserie, men at den vises fordi det er interessant. Det er gjort med dramaturgiske grep. Men det som går igjen i anmeldelsene, er at produsenten har klart den vanskelige balansegangen, sier Bø.

Alle de ansatte deltar frivillig og de pårørende har godkjent serien.

– Hvis foreningen har rett, vil det si at det er så å si umulig å vise denne siden av virkeligheten i det offentlige rom. Jeg for min del, tåler kritikken. Og jeg snakket med flere pårørende dagen etter at første episode ble sendt. De syntes det var stort, godt og sterkt, men ikke negativt, sier han.

Den erfarne produsenten, Vidar Nordli Mathisen, som har laget serien i samarbeid med Indie Film, sier til VG at han blir matt av at noen vil stoppe en moderne serie i Norge anno 2003 når vi oversvømmes av underholdning om slanking og plastisk kirurgi.