Det profilerte dansebandet Ole Ivars påtok seg å spille inn alle melodiene på plata til lillebroren til låtskriver William Kristoffersen.

Dette er Kjell Kristoffersens debutplate, og den slippes neste mandag.

Kjell har i mange år vært med Ole Ivars som bandbuss-sjåfør, og har derfor fulgt toppen av Norges dansebandmiljø lenge, men har ikke spilt i bandet.

– Vi har jo vokst opp i en dansebandfamilie med far som spilte, og jeg har spilt en del gitar og også i enmannsband, men aldri gitt ut noe. Så det hadde jeg lyst til og har hatt det i bakhodet lenge, sier lillebror Kristoffersen.

Proffe på laget

– Målet mitt var å gi ut én cd, så får vi se hvordan det går, om det kommer flere eller ikke. Det har gått over all forventning bra, og jeg er veldig glad for all den hjelpen jeg har fått fra både William og Ole Ivars, og er stolt av å ha dem som studiomusikere på plata, sier Kjell Kristoffersen.

– De er så proffe og jeg har fått en del tips, men ikke blandet meg borti hvordan musikken skal spilles, sier han.

Levert 25 tekster årlig

Sangene på plata «Sjette september» som cd-en heter, er oversatt fra engelsk via svensk til norsk, og er musikk fra det svenske bandet Flamingokvintetten. Tre av tekstene var allerede oversatt til norsk, og William har tatt seg av de resterende ni til Kjells plate.

– Jeg er vant til å skrive alle tekstene selv, og har ikke oversatt så mye før. Jeg visste ikke hvor mye jobb det var med på å få rettigheter til tekstene, sier William.

Han har skrevet hele 25 tekster årlig til Ole Ivars som på demokratisk vis stemmer over hvilke tekster de velger å bruke på neste plate. I år var det derimot samleplate som sto i fokus, og det gjorde at William hadde tid til å hjelpe broren med sangtekstene.

– Dette kan han mye bedre enn meg. Jeg har forsøkt å skrive noe før, men det har stort sett havna i skuffen, ler Kjell.

Beslektet musikk

Musikken på plata ligger innunder sjangeren danseband, men med låter med innslag fra både pop og countrystil.

– Det ligner egentlig mye på det Ole Ivars spilte i starten, før de skrev sangene selv. Det er beslektet musikk, og får selvfølgelig preg av at det er Ole Ivars som spiller, sier Kjell Kristoffersen.

Kjell danser ikke så mye selv, da han siste 20 år har vært plaget med urinsyregikt. Det er også noe av årsaken til at han ikke har spilt i noe fast band.

– Dansebandmusikk er folkelig og man kan kjenne seg igjen i tekstene, og det er noe man blir glad av å høre på. Men det hender jeg hiver meg utpå gulvet, sier han.