– Forlat ikke hunden i varm sommerbil

Artikkelen er over 14 år gammel

Dyre-beskyttelsen i Lillestrøm advarer mot at hunder blir forlatt i lukkede biler mer enn en kort stund om sommeren. – Ta hunden med deg ut eller la den bli hjemme, sier sekretær i dyrebeskyttelsen, Kåre Nymoen, til Romerikes Blad.

DEL

– Svært få tenker på at temperaturen i en parkert bil kan bli livstruende for en hund etter kort tid. De aller fleste hunder har varm pels og dermed kan de ikke svette gjennom huden slik som mennesker. Det er ikke nok å la bilens vindu stå litt på gløtt. Og det er heller ingen god løsning å parkere i skyggen. Etter et par timer kan bilen faktisk stå i stekende solskinn, understreker Nymoen.

Tirsdag ettermiddag ble dyrebeskyttelsen varslet om at en hund hadde stått innestengt i en bil i Lillestrøm siden klokka 09.00 om morgenen. Politiet ble også varslet og det lyktes å få tak i bilens eier. Mannen nektet for at han hadde stått parkert så lenge, og siden påstand sto mot påstand, fikk han forlate stedet med hund og bil.

– I dette tilfellet kunne det ikke bevises at bilen hadde stått parkert i sju timer, slik melderen mente. Men fortsatt er det viktig at folk engasjerer seg når de ser en hun som peser inne i en lukket bil. Prøv å finne eieren, eller ring politiet, Falken eller dyrevernet. Vi har telefonnummer 63 81 41 10, sier Kåre Nymoen.

Artikkeltags