For bra for barnehage

Artikkelen er over 14 år gammel

Sørum har verdens beste barnehagetomt til den nye Nordli barnehage. Derfor må man se seg om etter nye alternativer.

DEL

Høyt og landlig ligger Nordli, som er Sørums gamle kommunehus. Her er det også planlagt å legge den sterkt tiltrengte barnehagen som nå må bygges i Lørenfallet-området. Men nå har det begynte å spøke i de gamle husveggene og politikerne er bekymret.

– Det er så mye historie i og rundt dette huset at det kanskje ikke er mulig å bygge en barnehage der. Derfor ønsker vi å se grundigere på denne saken, sier Harald Stokstad (Sp).

Saken om et forprosjekt for en ny barnehage var oppe i kommunestyret i desember, men ble utsatt. Grunnen var at Senterpartiet begynte å frykte at andre hensyn kunne stikke kjepper i hjulene for prosjektet.

Historisk vurdering

Stokstad tok ordet under onsdagens kommunestyrebehandling for å understreke at Blaker og Sørum historielag må få komme med en uttalelse om å plassere en 5-avdelingers barnehage ved det gamle kommunehuset.

For ikke å risikere at barnehageutbyggingen, som er svært viktig for at Sørum skal nå målet om full barnehagedekning i 2007, forsinkes – ba Stokstad om at det parallelt med utarbeidelsen av et reguleringsplanforslag på Nordli, også vurderes fire andre alternativer i og rundt Lørenfallet.

Huseby, området bak Statoil-stasjonen i Lørenfallet, området mellom idrettsanlegget og Hoelsbekken, samt område i tilknytning til Sørum skole er de fire aktuelle områdene.

Tomta på Nordli er på 13 mål og Harald Stokstad mener det er en perle av en barnehagetomt. Dagens treavdelingsbarnehage bruker eksisterende bygninger, men disse er ikke egnet for moderne barnehagedrift. Men på Nordli vil man gjerne være.

Luft under vingene

Stokstad satte fram sitt tilleggsforslag på vegne av flertallspartiene. Dette fikk full støtte av Odd Sars-Olsen (H), som mente dette var et forslag som var i ferd med å få luft under vingene.

– Nordli er et fantastisk sjarmerende sted, med masse sjel i veggene – både inne og ute. Man kan ikke drive barnehage et slikt sted, mener Sars-Olsen.

Sørum kommune hadde opprinnelig et forslag om at selve bygningsmassen skulle selges. Nå er ordlyden pusset på, slik at man vurderer et salg.

– Hvis dette skal selges, må det som er av verdier tas vare på. Det gjelder både bygninger, miljø og landskap. Det gjør man ikke ved å plassere en barnehage for nær, sier Høyre-politikeren.

Også Fremskrittspartiet er klinkende klar på at det ikke kan ligge en barnehage på Nordli hvis bygningene skal skilles ut fra eiendommen og selges.

– Og økonomi til å bygge en ny kommunal barnehage i Sørum finnes ikke, hevder Arne-Rune Gjelsvik (Frp).

Artikkeltags