Fødte tvillinger og butikk

Artikkelen er over 11 år gammel

Irene Moen (32) ble gravid – og nedkom med både tvillinger og planer om nettbutikk med barneutstyr.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt

– Mens jeg var gravid oppdaget jeg hvor utrolig vanskelig det var å finne ordentlig fint utstyr til barnerommet, og noe som ikke alle andre hadde. Så jeg bestemte meg for å åpne butikk selv, sier Irene Moen fra Jessheim.

Nå er tvillingene 2 1/2 år, og butikken snart 1/2.

– Jeg ville planlegge skikkelig og ha et stort og godt vareutvalg før jeg åpnet. Dette skal ikke være bare en liten butikk, men noe vi kan leve av, sier Irene Moen.

Kommer igjen

Irene Moen er blant nykommerne i messehallen på Barn og foreldre-festivalen på Exporama på Hellerudsletta. Svært mange av de andre utstillerne har vært med både en og to ganger før – blant dem Luca på Strømmen. Innehaveren Linda Nordli fra Skedsmokorset fikk også ideen til å starte barneutstyrsbutikk under jakten på utstyr til barnerommet til datteren som nå er 2. Hun har drevet Luca i halvannet år, og selger både over disk og nett.

– Messedelen er større enn i fjor, både fordi "gamle" utstillere ville ha større plass, og fordi det er kommet en del nye utstillere til, forteller prosjektleder Rune Østby Hansen ved Exporama Senteret. – Også i år er det i samarbeid med magasinet Foreldre og Barn, Gravid og Barnemagasinet. Og nå er det blitt så mye utendørsaktiviteter at salgsmessen er blitt festival.

Arrangementet er faktisk blitt størst i Norden i sitt slag, så vi har fått både svenske og danske utstillere også i år!

Fra barne-tv

Over 100 utstillere tilbyr alt man kan tenke seg av barneutstyr – og en god del som man ikke ante at eksisterte. Det er også en del foreninger med; det er vip-rom for gravide; og det er ammestue. Aktivitetsprogrammet byr på både tegnkrok med Truls fra Pysjpopbaluba, show med Gisle Wink, Postmann Pat og en rekke andre barne-tv-kjendiser.

– Glem heller ikke vikingleiren, med både ting å se på og ting å være med på, oppfordrer Hansen.

Publikumstallene øket fra første til andre år med barnemesse. I fjor løste 15.000 billett, og Hansen håper på enda litt flere i år.

Artikkeltags