Fjerner farlige leker

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

De tok raskt affære i Hellaveien Terrasse Borettslag på Skjetten da de fikk rapporten som viste at lekeplassen hadde flere dødsfeller.

DEL

Mandag fjernet de blant annet huskestativene og vippehuskene.

– Jeg har aldri falt av husken. Men så er jeg også veldig forsiktig, forklarte Celina Engen (4), som hadde tatt turen ut for å bivåne ryddingen av lekeplassen.

Nye matter

- Vi er veldig opptatt at lekeplassen er sikret, slik at vi unngår ulykker. Vi har visst om at vår lekeplass ikke er særlig bra. Derfor bestilte vi en kontroll av fagkyndige personer, sier styremedlem Anne Marakath.

I tillegg til vippehuskene og huskestativet måtte den lille lekehytta og tømmerstokkene rundt sandkassen gi tapt for vaktmester Terje Bratbaks gravemaskin i går. Multiapparatet fikk stå, men borettslaget skal nå kontakte leverandøren å sikre det med en ekstra vegg. De skal også investere i gummimatter i stedet for de harde tømmestokkene.

Kan ikke erstattes

– En huske godkjent for fem år siden kan ha feil ifølge dagens regler, slik som den vi hadde her. Vi ville kontrollere dette, slik at vi ikke kommer i en situasjon der det skjer en ulykke med et barn. De kan ikke erstattes, påpeker styreleder Per- Ivar Løkken.

Artikkeltags