Fire biler nær tatt av toget

HAVNET I DRAMAET: Stian Fjellheim Høgden (t.v. og Thomas Stubberud havnet midt i dramaet ved Nerdrum stasjon. Bilen Stian satt i kom seg akkurat over skinnegangen, mens Thomas stoppet rett før toget kom. Foto: Lisbeth Andresen

HAVNET I DRAMAET: Stian Fjellheim Høgden (t.v. og Thomas Stubberud havnet midt i dramaet ved Nerdrum stasjon. Bilen Stian satt i kom seg akkurat over skinnegangen, mens Thomas stoppet rett før toget kom. Foto: Lisbeth Andresen

Artikkelen er over 8 år gammel

Sekunder etter at bommen gikk opp, kom toget kjørende i full fart. Til alt hell klarte klarte bilene å komme seg av skinnegangen før toget suste forbi.

DEL

Tilfeldigheter og flaks forhindret en tragisk ulykke i Fet onsdag kveld.

Mens Stockholm-toget kom susende i full fart i retning Lillestrøm, gikk bommen som skal stoppe bilene ved Nerdrum stasjon opp.

Til alt hell klarte bilene å komme seg av skinnegangen før toget passerte.

– Ambulansen som kjørte først og ytterligere to biler kom seg akkurat over, mens jeg klarte å kaste meg på bremsene. Det kunne veldig fort gått galt forteller Thomas Stubberud.

Dramatiske sekunder

Stubberud forteller om noen dramatiske sekunder. Bilen som kjørte foran ham ble nemlig stående fast en stund midt på skinnegangen.

– Det kom noen biler imot. Det førte til litt trafikkork. Bilen foran meg kom seg derfor ikke fram. Men da toget tutet, fikk han vrengt seg ut på siden. Jeg er glad jeg ikke var ham, for det var virkelig skremmende, sier Siggerud.

LES OGSÅ: Derfor gikk bommen opp!

– Veldig alvorlig

Ifølge informasjonssjef Kjell Bakken i Jernbaneverket var det en teknisk feil som gjorde at bommen gikk opp selv om Stockholm-toget var på vei.

– Veisalt og forurensning ødela en av komponentene som styrer bommen. Dette er en veldig alvorlig episode, som lett kunne ført til en ulykke. Bommen skulle aldri gått opp, sier Bakken.

Informasjonssjefen sier feilen ble lokalisert og rettet opp samme kveld. Likevel er både Jernbaneverkets ulykkesgruppe og Havarikommisjonen varslet om saken.

– Vi skal ha en full gjennomgang av det som har skjedd, varsler Bakken.

– Vær varsom

Selv om informasjonssjefen beklager det som skjedde, understreker han at trafikanter har et ansvar for å være varsomme når de kjører over togskinner.

– Vi forsøker å gjøre disse overgangene så sikre som mulig. Men det kan alltid skje tekniske feil som i verste fall kan føre til ting som dette, sier han.

Ifølge Bakken er det ikke første gang veisalt og forurensning skaper tekniske problemer.

– Det er imidlertid sjelden vi opplever at bommen går opp på denne måten. Vanligvis blir bommen stående nede når det oppstår feil, forteller han.

– Ble skikkelig skjelven

Stian Fjellheim Høgda ble også vitne til nestenulykken ved Nerdrum stasjon. Han satt i bilen som kjørte foran den som ble stående fast på skinnene.

– Jeg satt på med faren min. Vi skjønte at noe var galt da vi fikk et kraftig lys mot oss på vei over skinnene. Det var skikkelig ekkelt, forteller han.

Fjellheim Høgda sier han var skjelven i lang tid etter episoden. Både han og Thomas Siggerud synes det er hårreisende at veisalt kan føre til slike livsfarlige tekniske feil.

– Vi kjører over her hele tiden, og hittil har jeg aldri sett meg for. Men det kommer jeg til å gjøre heretter, sier Stubberud.

Artikkeltags