Finsbråten solgt

SOLGT: Jan-Arne Finsbråten (t.v.) og Magne Finsbråten har solgt familiebedriften på EIdsvoll.

SOLGT: Jan-Arne Finsbråten (t.v.) og Magne Finsbråten har solgt familiebedriften på EIdsvoll. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Synnøve Finden-eier Scandza AS kjøper familiebedriftene Finsbråten AS og Krone Kjøtt produkter AS.

DEL

Begge selskapene eies av familien Finsbråten fra Eidsvoll. Nå selger de seg ut. Hovedeier i Scandza er et utelandsk oppkjøpsfond.

Finsbråten og Krone er sterke familiebedrifter med lange tradisjoner kjent for sine kjøtt- og påleggsprodukter.

– Nye muligheter

– Finsbråten og Krone er selskaper som passer godt inn i vår portefølje av sterke lokale merkevarer og lange tradisjoner, med høy kvalitet, sier Scandza's grunnleggere Jan Bodd og Stig Sunde i en pressemelding.

Magne Finsbråten sier dette om salget:

– Jeg er glad for at Scandza kommer inn som eier. Dette åpner nye muligheter for oss, samtidig som det ivaretar merkevaren og våre familietradisjoner. Vi ser fram til å jobbe sammen med Scandza for å utvikle Finsbråten og Krone videre.

Finsbråten AS omsatte for 301 millioner kroner i fjor, men måtte bokføre et underskudd på 1,4 millioner kroner. Også i 2012 gikk selskapet i minus.

Krone Kjøttprodukter tjente 9,5 millioner kroner i fjor, etter en omsetning på 166,5 millioner.

Prisbelønt kjøttbedrift

Finsbråten AS ble etablert av brødrene Osvald, Frank og Kåre på Eidsvoll i 1951. Finsbråten har vunnet en rekke utmerkelser for sine produkter i inn- og utland, og er i dag en av Norges mest prisbelønte kjøttbedrifter. Finsbråten og Krone Kjøttprodukter produserer i dag pølser, pålegg og spekemat, leverpostei og bacon, og andre bearbeidete kjøttprodukter.

Scandza eier blant annet kjente merkevarer som Synnøve Finden, Sørlandschips og Karen Volf.

Gjennomføring av avtalen er betinget av oppfyllelsen av alminnelige vilkår, herunder konkurransemyndighetenes godkjennelse.

Artikkeltags