Fikk ærespris – og ny motivasjon

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

De har møtt mye motstand for sitt arbeid med Kiss-Kidd-syndrom. Nå har de fått en ærespris og ny motivasjon.

DEL

– Kjempespennende å få en pris for noe som foreløpig er ganske ukjent i Norge. Jeg ble veldig rørt, sier Bjørn Helgar, manuellterapeut på Ahus og Fjellhamar fysio- og manuell terapi.

Under Foreldre og barn-festivalen på Exporama nylig mottok lørenskogingene Bjørn Helgar og Ute Imhof magasinet Foreldre og Barns ærespris for sitt arbeid med Kiss-Kidd.

Motstand og motivasjon

– Jeg ble veldig glad for prisen. Det er moro å bli satt pris på. Både Bjørn Helgar og jeg har fått mange negative reaksjoner fra det offentlige helsevesenet fordi vi ikke har noe konkret bevis på arbeidet vårt. Denne æresprisen er en bekreftelsen på arbeidet og en motivasjon til å fortsette, sier Imhof, barnefysioterapeut på Ahus og Barneklinikken i Oslo.

Kiss-Kidd-syndrom er ganske ukjent i Norge.

– Vi fikk prisen fordi vi har innført Kiss-Kidd i Norge. Kiss-Kidd er kort forklart at det øvre nakkeleddet ikke fungerer. Symptomene kan være mange. Om barnet for eksempel gråter mye, ikke spiser, har kolikklignende smerter, er urolig eller gulper mye kan årsaken ligge i det øvre nakkeleddet, forklarer Helgar.

Heder og ære

Både Helgar og Imhof arbeider for at syndromet skal bli mer kjent.

– Sammenhengen mellom ulike symptomer og en feilfunksjon i nakken er fortsatt lite kjent blant helsepersonell i Norge. Mange leger og helsesøstre beroliger foreldrene med at barnet vil vokse skjevheten i nakken av seg. Det stemmer ikke i alle tilfeller, sier de.

Foreldre og Barn-prisen ga fysioterapeutene ny motivasjon, heder og ære.

– Prisen er en anerkjennelsen og gir absolutt motivasjon til å fortsette arbeidet, sier Helgar.

– I tillegg til heder og ære fikk vi et bilde tegnet av Eldbjørg Ribe. Det var et nydelig bilde av en liten unge som klekker ut av et egg, sier Imhof.

Artikkeltags