Gruppa har årlig en stor oppsetning, og i år er det altså Figaros Bryllup.

Tenker stort

- Ja det er ikke småtterier vi gir oss i kast med, men på en eller annen måte har det liksom blitt tradisjon å tenke stort i Nes Revy- og Amatørteater, sier instruktør Per Håkon Sydtangen.

I fjor flesket de til med Oliver Twist, og håper på enda bedre suksess med årets oppsetning, Figaros Bryllup.

Skrevet i 1871

Selve stykket er opprinnelig skrevet av franskmannen Pierre Caron de Beaumarchais i 1781, men slo først igjennom da Wolfgang Amadeus Mozart grep tak i teksten, omskrev den til italiensk og satte det opp som opera i 1786. Siden den gang har mye skjedd, og når den nå oppføres i Nes Kulturhus den 15. mars er det selvfølgelig enkelte forandringer her også.

- Vi har gjort enkelte forandringer i teksten slik at det passer bedre for vårt publikum og den tiden vi lever i nå. Ellers er det et lystspill som på mange punkter er like aktuelle i dag som den gangen, sier Sydtangen.

Amatørteateret har også valgt å utelate partiene med opera og bruker

Tidsaktuelt

- Stykket består av mange små partier som er fortellinger i seg selv, men likevel sammensatt i en lang teaterforestilling med et hovedpoeng til slutt, sier Sydtangen.

- Det morsomme er at dette kjærlighetsdramaet er noe vi ser også i dagens samfunn, og mange av de intrigene og problemene som dukker opp kjenner man igjen fra vår tid også, sier Sydtangen.

Familieforestilling

Selv om historien er noen hundre år gammelt og temaet dreier seg om intriger og kjærlighet, mener skuespillerne det er en fin forestilling å ta med barna på.

- Vi oppfordrer familier til å komme. Dette er et stykke for alle, sier Audun Dalen som spiller greven i stykket.