Fetveien: Endelig er pengene på plass

KØ, KØ, KØ: Snart kan køveien, også kalt Fetveien, fra Lillestrøm til Hovinbakken i Fet, være historie. Høsten 2012 settes første spade i bakken og en ny firefeltsvei vil bli åpnet sent i 2014. FOTO: RB

KØ, KØ, KØ: Snart kan køveien, også kalt Fetveien, fra Lillestrøm til Hovinbakken i Fet, være historie. Høsten 2012 settes første spade i bakken og en ny firefeltsvei vil bli åpnet sent i 2014. FOTO: RB

Artikkelen er over 7 år gammel

470 millioner veikroner står klare og arbeidet med den nye Fetveien med fire felt starter høsten 2012.

DEL

– Dette er en gledens dag for alle som er lei av å sitte i kø fra Fetsund til Lillestrøm, sier leder for hovedutvalget for miljø og samfunn i Akershus fylkeskommune, Lars Salvesen (Krf) til rb.no.

Onsdag offentliggjorde styringsgruppen for Oslopakke 3 at det er bevilget penger til firefeltsvei på riksvei 22 fra Lillestrøm til Hovinbakken i Fet.

Oppstart er satt til andre halvdel av 2012 og 470 millioner kroner til veien er lagt inn i budsjettene.

– Nå er det i hvertfall ikke økonomien som kan forsinke veiprosjektet, sier Salvesen.

Ny vei klar i 2014

Fram til oppstarten høsten 2012 er det byggeplanlegging, grunnundersøkelser og kvalitetssikring av kostnadsoverslaget som står for tur. Veien er ventet å koste om lag 200 millioner mer enn hva man hadde tenkt da planene først ble tatt opp.

– Veien vil stå klar i slutten 2014. Det er deilig å kunne snakke om når veien starter, og ikke kun om når vi eventuelt kan begynne arbeidet, sier Lars Salvesen.

Ordfører i Fet, Lisbet Lofthus Gabrielsen, er glad for at pengene er på plass og ser fram i mot en kommune mindre plaget av kø.

– Får jeg ny vei som står klar i 2014, slik fylkesordføreren lovet, så er jeg veldig fornøyd, sier Lofthus Gabrielsen (Ap).

Hun mener kommunens befolkning har ventet lenge nok.

– Ikke bare for oss i Fet er dette gode nyheter, også for alle de som pendler gjennom kommunen er dette godt nytt, og det er ikke få, sier Fet-ordføreren.

Klage fortsatt til behandling

Naturvernforbundet i Fet, med Mette Sperre i spissen, har klaget veiutbyggingen inn til Miljødepartementet. De mener Nordre Øyeren naturreservat ikke ivaretas godt nok med den nye planlagte veien.

Salvesen i Krf mener inntegnet froskekulvert løser problemet, og forsikrer at prosjektet ikke vil vente på en avklaring av klagen:

– Vi regner med at eventuelle justeringer lar seg løse underveis. Det er et enstemmig kommunestyre, og et enstemmig fylkesting som går inn får dette. Jeg kan ikke forskutere om klagen tas til følge, men jeg tror vi skal ha is i magen i forhold dette, sier Salvesen.

Artikkeltags