Mannen og hans samboer har bodd i nærheten av Algarheim skolen i flere år. For et par år siden kjøpte paret en rottweiler som til stadighet gikk løs og som skremte både barn og ansatte ved skolen.

Ba rektor "holde kjeft"

Rektor Rannveig Kogstad tok våren 2006 saken opp med hundeeieren, som beklaget forholdet og lovte å holde hunden vekk fra skolens område. Men rottweileren ble stadig sett løpende løs i nærområdet og i juni i fjor varslet lederen i SFO om at både hunden og 37-åringen var på skolens område.

Rektor ville snakke med mannen, men han ropte at hun "skulle holde kjeft" og at han visste hvor hun bodde og at han skulle skyte henne.

Kogstad, som selv har vært i politiet, tok dette relativt rolig, men SFO-lederen tok truslene tungt.

Bet

En dag i midten av mars i år kom tiltalte gående med hunden i bånd på en gangvei ved Algarheim skole. På samme veien kom to jenter på åtte og ni år.

37-åringen forklarte i Øvre Romerike tingrett at han hadde bøyd seg ned for å knyte skolissa og at hunden i mellomtiden beit en av jentene i armen.

Jentas far opplyste derimot i retten at tiltalte hadde sagt "angrip" til rottweileren, men dette benektet tiltalte. Jenta kom hjem med fire røde merker etter hundetenner på armen, men huden var ikke punktert. Retten la til grunn at tiltalte hadde gitt bikkja ordre om å angripe.

Med barnevogn

Ved en annen anledning var en av 37-åringens kvinnelige naboer ute med barnevogn på en gangvei som går forbi hundeeierens bolig. Samtidig med dette kom mannen ut med hunden. Han brukte munn og kastet steiner som falt ned i nærheten av barnevognen. Damen oppfattet forholdet som truende og trillet inn på skolens område. Retten kom til at tiltalte hadde opptrådt skremmende og plagsomt.

Mannen ble i tillegg dømt for å ha kjørt bil i påvirket tilstand på E6 i Skedsmo.

Retten viser til at tiltalte er domfelt fem ganger tidligere, hvorav fire ganger for trusler. Etter domstolens mening er det hans egen håndtering av hunden som har skapt problemene i området. Mest alvorlig er truslene mot de to små jentene. Noen formildende omstendigheter fant ikke retten, heller ikke at hunden nå er avlivet. Straffen ble som foreslått av påtalemyndigheten, fengsel i 90 dager.