Feiret 100 år på rullebanen

SAMLET: Over ett femtitalls fly på samme rullebane på Kjeller i dag. FOTO: HANS OLAV NYBORG

SAMLET: Over ett femtitalls fly på samme rullebane på Kjeller i dag. FOTO: HANS OLAV NYBORG Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Det meste av fly og helikopter som har base på Kjeller flyplass, fant veien ut på rullebanen samtidig onsdag. Se video fra stuntet her!

DEL

Det er Kjeller Aero Senter som for tredje år på rad fikk alt fra F-16 jagerfly, til veteranfly og helikoptre på Kjeller, ut på startbanen. Årsaken var at det hele skulle fotograferes.

Både forsvaret og medlemmer av flyklubbene ble med på rullebanen, for å danne tallet 100 i anledning hundreårsfeiringen for norsk militær luftmakt.

Det aller fremste flyet som ble kjørt ut på rullebanen i dag, er en Gloster Gladiator som var ute og fløy over Oslo 9. april 1940 for å møte tyske bombefly.

Flyet er under restaurering i England og er etter å ha blitt hentet i et millitært transportfly en snartur innom Norge i anledning jubileet.

– Vi er svært fornøyde med gjennomføringen av stuntet vårt i dag, alt gikk som planlagt og sikkerheten sto i høysetet. Det er viktig når det er så mange propeller og fly i aktivitet samtidig, sier styremedlem i Kjeller Aero Senter, Pål Eivind Oksvang.

NB: Velg Høy 1280 i øverste del av videovinduet for best oppløsning!

Artikkeltags