Får ikke tak i Thien <br> – støttespillerne bekymret</br>

UTVIST: Thien Thi Vo ble søndag sendt med fly fra Gardermoen til Vietnam. Siden har ingen hørt fra, eller fått tak i, henne. FOTO: ANB

UTVIST: Thien Thi Vo ble søndag sendt med fly fra Gardermoen til Vietnam. Siden har ingen hørt fra, eller fått tak i, henne. FOTO: ANB

Artikkelen er over 7 år gammel

Thien Thi Vo har ikke gitt lyd fra seg etter at hun ankom Vietnam. Verken familien eller støttespillerne får tak i henne, og er nå svært bekymret.

DEL

Småbarnsmoren fra Vietnam, som har bodd i Norge i 12 år, ble søndag stripset på hendene og sendt ut av Norge, etter at hun tapte kampen om permanent oppholdstillatelse i Norge.

Flyet hennes skulle etter planen lande klokka 09.15 mandag morgen.

– Hun lovet søsteren sin å ta kontakt så snart flyet hadde landet, men hun har ikke gitt lyd fra seg ennå. Ingen har heller klart å komme i kontakt med henne. Det gjør meg svært bekymret. Slik jeg kjenner Thien er hun svært nøye med å ringe og gi beskjed når det er avtalen, sier Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) til rb.no.

Barn begravet i Nittedal

Inntil i fjor bodde Thien i Nittedal, og det er derfor Thorkildsen kjenner Thien og har engasjert seg så sterkt i hennes sak.

– Nå vet vi ikke hva som har skjedd etter at hun kom til Vietnam. Vi har heller ikke fått noe svar hos Politiets Utlendingsenhet. Nå nå vi bare avvente til vi oppnår kontakt, sier ordføreren.

Etter 12 år i landet ble Thien Thi Vo forrige søndag hentet av politiet og brakt til Trandum sammen med sin mann og sine to barn.

Vo kom til Norge på familiegjenforeningsgrunnlag, men ble skilt etter to år og åtte måneder. Derfor fikk hun avslag på sin søknad om permanent oppholdstillatelse. Hadde det gått tre år før skilsmissen skjedde, hadde hun fått varig oppholdstillatelse.

Kampen hadde hun imidlertid ikke gitt opp, blant annet fordi datteren som døde to måneder gammel ligger begravet ved Nittedal kirke.

Tapte kampen

I fjor tapte hun saken om varig oppholdstillatelse.

For to uker siden ble Vo framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Konklusjonen ble at hun skulle løslates, men politiet anket kjennelsen på stedet.

Tirsdag kom avgjørelsen fra Borgarting lagmannsrett. Politiet ble hørt. Vo tapte.

Vo ble derfor sendt til Trandum, noe som av retten altså begrunnes med unndragelsesfare.

Søndag ble det altså avgjort at Vo måtte ut av landet, og hun ble kort tid etter satt på flyet til Vietnam.

Artikkeltags