Far anmelder skolen

Artikkelen er over 10 år gammel

Gråtende og med neseblodet rennende løp Armin (11) hjem fra skolen.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

Nå politianmelder faren skolen fordi han mener gutten ble slått av en av skolens ansatte.

– Dette er helt uakseptabel oppførsel. Mandag leverer vi politianmeldelse av skolen, sier Daniel Heidareih.

Onsdag i forrige uke ble et sant mareritt for sønnen Armin (11). På vei inn på Åsen skole kastet et par gutter snøball på ham. Armin ble sint og fulgte etter dem inn på skolen for å spørre hvorfor de hadde gjort det. Innenfor skoledøra sørget imidlertid en av skolens ansatte for at Armin ikke nådde guttene igjen. Ifølge Armin skal den ansatte ha sluppet de to guttene forbi mens han selv ble holdt igjen. Det var da Armin forsøkte å komme forbi at dramatikken oppsto.

– Ikke et uhell

– Den ansatte slo ham hardt over nesen. Så hardt at han begynte å blø neseblod med en gang. Rett etterpå slo han en gang til, selv om han må ha sett at gutten både gråt og blødde, forteller faren.

Armin løp gråtende hjem.

– I trappeoppgangen hjemme fant vaktmesteren ham blødende og i ferd med å kaste opp. Han sørget for å varsle moren, forteller Heidareih.

Han har spurt sønnen sin gjentatte ganger om det hele kan ha vært et uhell.

– Men dette var rene slag – ikke noe dytting. Den skoleansatte slo åpenbart med vitende og vilje, mener Heidareih.

Ba om unnskyldning

Verken han eller gutten selv finner noen formildende omstendigheter. Armin skal ifølge faren aldri ha vært oppe i bråk på skolen tidligere, og pleier heller ikke å bli plaget av andre. Han benekter at han var ute etter å ta igjen overfor guttene som hadde kastet snøball og fastholder at han bare ville vite hvorfor de hadde gjort det.

Armin gikk tilbake til skolen igjen senere samme dag som episoden fant sted. Da tok han saken opp med læreren sin som skal ha gitt uttrykk for at det som hadde skjedd ikke var bra. Dagen etter tok den ansatte som var innblandet i tumultene kontakt med gutten.

– Han ba om unnskyldning, men det var ingen andre til stede på møtet enn Armin og den ansatte. Det burde vært andre der, mener faren.

Rapport

Konstituert rektor Tor W. Norman ved Åsen skole var ikke kjent med episoden før RB konfronterte ham med den i går ettermiddag.

– Jeg har nå bedt involverte parter om en rapport om hendelsen. Rapporten vil bli oversendt skolesjefen og behandlet i henhold til rutinene vi har for slikt, sier Norman. Han bekrefter at episoden endte med neseblod for 11-åringen, men har så langt en annen oppfatning av selve hendelsesforløpet enn Daniel Heidareih har.

– Det er riktig at det var en snøballepisode som startet det hele, men vår ansatte opplevde at han måtte gripe inn for å hindre at det utviklet seg til mer bråk. Han mener neseblodet var et resultat av tumultene, ikke av rene slag mot gutten. Slikt kan skje, sier rektoren.

Tas alvorlig

Rektoren understreker at dette er hans foreløpige oppfattelse av episoden.

– Jeg har ikke rukket å skaffe meg fullstendig oversikt over det som skjedde ennå. Nå skal vi snakke med alle involverte, både voksne og barn, for å få helhetsbildet. Vi tar selvsagt denne saken alvorlig, sier Norman. Han tar Heidareihs varsel om politianmeldelse til etterretning.

– Det kan vi ikke gjøre noe med, men jeg synes det er litt synd at han ikke tok kontakt med oss først.

Artikkeltags