Fant kjærligheten i nettspill

I nye roller: Aina Lindblom og Dennis van der Schoor ga hverandre sitt ja i kirken lørdag. Det var dataspillet World of Warcraft som førte dem sammen. Foto: Lisbeth Andresen

I nye roller: Aina Lindblom og Dennis van der Schoor ga hverandre sitt ja i kirken lørdag. Det var dataspillet World of Warcraft som førte dem sammen. Foto: Lisbeth Andresen Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

For fire år siden kom Dennis og Aina i kontakt gjennom dataspillet World of Warcraft (WoW). Lørdag ble de mann og kone.

DEL

– Bryllupet og bryllupsfesten var utrolig bra. Alt gikk etter planen, sier Aina Lindblom (22) fra Rælingen.

Romerikes Blad fikk en prat med det nygifte paret dagen etter at de ble erklært som ektefeller i Rælingen kirke.

Bryllupet har sitt utspring fra en noe spesiell arena. Nemlig fra det verdensomspennende dataspillet World of Warcraft (WoW).

– Møttes i Nederland

For fire år siden møttes 22 år gamle Aina Lindblom og 30 år gamle Dennis van der Schoor fra Nederland gjennom dataspillet.

Det tok ikke lang tid før det oppsto søt musikk mellom de to spillentusiastene.

– Når man spiller WoW så er man ofte i såkalte klaner med mange mennesker. Man har kontakt gjennom et chattesystem mens man spiller, og man prater med mange mennesker fra hele Europa, forklarer det nygifte paret før de fortsetter:

– Vi snakket sammen i spillet for første gang for cirka fire år siden, og da som spillkarakterene Gen og Avarita. Fire måneder etter at vi fikk kontakt dro jeg til Nederland der vi møttes for første gang.

Sjelden sjekkearena

Ifølge Aina og Dennis er det ikke uvanlig at folk møtes gjennom spillet og danner vennskap.

Men en typisk sjekkearena er det ikke.

– I vår klan i spillet finnes det faktisk et annet par hvor hun er fra Danmark mens han er fra Polen, så vi er ikke de eneste, men det er nok ikke mange som blir kjærester, altså, sier Aina som selv har fått flere venner gjennom spillet.

– Vi er ikke så mange jenter som spiller WoW, men noen venninner har jeg fått. Vi møtes rett som det er, sier hun.

– Litt tabu

Spillkarakterene til Dennis og Aina het henholdsvis «Gen» og «Avarita». «Gen» var en såkalt blod elf paladin, mens «Avarita» var en troll druid.

Verken Dennis eller Aina spiller WoW i dag.

– Jeg flyttet til Nederland etter at vi hadde møttes et par ganger. Etter hvert fikk vi litt andre prioriteringer enn å spille. Så nå spiller ingen av oss, sier Aina, som innrømmer at det er noe spesielt at hun møtte sin ektemann gjennom et dataspill.

– Det er nærmest litt tabu å si at man er en «gamer». Noen stusser litt når vi forteller hvor vi møttes, men vi er åpne om det. Dette er oss, liksom, sier Aina Lindblom.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken