Fant cannabisplantasje i kennel

CANNABIS OG HUNDER: I denne låven fant politiet en cannabisplantasje og mellom 50 og 100 hunder. Det ser ut til å være små, såkalte veskehunder, sier innsatsleder på stedet Arild Skarø.

CANNABIS OG HUNDER: I denne låven fant politiet en cannabisplantasje og mellom 50 og 100 hunder. Det ser ut til å være små, såkalte veskehunder, sier innsatsleder på stedet Arild Skarø. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Politiet aksjonerte etter bekymring for hundeholdet. De fant en cannabisplantasje i låven hvor det også var om lag 100 hunder. To personer stakk fra stedet. Politihelikopter ble satt inn i jakten søndag kveld.

DEL

Søndag i halv ett-tiden aksjonerte politiet mot en adresse på Flateby i Enebakk. I låven hvor det befinner seg om lag 100 hunder, fant de en cannabisplantasje med flere hundre planter.

I 2008 fant politiet også cannabis i denne låven.

LES OGSÅ: Fôret motehunder og dyrket cannabis

– To personer skal ha stukket fra stedet da politiet kom, sier operasjonsleder Øyvind Thoresen i Follo politidistrikt.

Søndag kveld ble politihelikopter satt inn i letingen av de to. Søket ble avsluttet i 18-tida, uten at de ble funnet.

– To menn er pågrepet og vil bli trolig bli framstilt for varetektsfengsling mandag i Follo tingrett, opplyser innsatsleder Arild Skarø i Politiet til Romerikes Blad.

Det er uklart hvem som har ansvaret for hvilken aktivitet på gården. Språkproblemer vanskeliggjorde avhør av de pågrepne søndag.

Politiet tar seg av hundene inntil videre.

En hundefører i politiet vurderte søndag kveld forholdene for hundene til ikke å være optimale, men hundeholdet skal vurderes nærmere av politiet i samarbeid med Mattilsynet mandag. Ingen hunder var skadet. De hundene som sto ute i luftegårder, ble tatt inn søndag og alle hundene fikk vann.

– Kjent med hundeoppdrettet

– Vi er kjent med at det drives et stort hundeoppdrett her. Slike må drives etter de reglene som gjelder for dyrehold. Vi har vært her på kontroll tidligere, men ikke funnet noe som tilsier at hundene ikke har det bra, sier distriktssjef Kirsti Ullsfoss hos Mattilsynet i Indre Østfold og Follo.

Det skal blant annet dreie seg om små miniatyrhunder, eller såkalte veskehunder.

– Vi er i en dialog med Mattilsynet om hva som skal skje videre med hundene, sier operasjonsleder Øyvind Thoresen i Follo politidistrikt.

– Luktet cannabis

Politiet aksjonerte etter tips fra naboer som hadde hørt en hund hyle og var bekymret for hundeholdet.

– Da vi kom inn i låven luktet det cannabis og vi fant endel planter, sier innsatsleder Skarø.

I følge politiet dreide det seg om flere hundre cannabis-planter.

– En hund hylte som om den skulle bli drept, Vi har meldt fra til Mattilsynet flere ganger om at det er mange hunder i denne låven. Denne gangen ringte vi politiet, sier Arnt Ralle, som er nabo til gården.

Politiet fikk meldingen ca klokka 12.00 søndag og var på stedet en halvtimes tid senere. Søndag ettermiddag og kveld lette de etter de to persoene som stakk av, både til fots og med helikopter, men jakten var forgjeves.

LES OGSÅ: Nektet cannabisskyld

Tips Oss
Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Artikkeltags