Fant ca. 350 kilo hasj i trailer

NY REKORD: Her, utenfor denne lagerbygning i Lørenskog, fant tollvesenet rundt 350 kilo hasj gjemt i en bil. Seks personer er siktet i saken. Samtlige ble varetektsfengslet i går. 
Foto: Alexander Gjermundshaug

NY REKORD: Her, utenfor denne lagerbygning i Lørenskog, fant tollvesenet rundt 350 kilo hasj gjemt i en bil. Seks personer er siktet i saken. Samtlige ble varetektsfengslet i går. Foto: Alexander Gjermundshaug

Artikkelen er over 8 år gammel

I en trailer utenfor denne lagerbygningen på Lørenskog fant tollvesenet anslagsvis 350 kilo hasj. Beslaget – som er tidenes største på Romerike – har en gateverdi på opp mot 50 millioner kroner.

DEL

Ved 09.30-tiden tirsdag morgen slo tollvesenet til mot en utenlandskregistrert trailer utenfor en lagerbygning i Lørenskog.

I bilen ble det etter det Romerikes Blad kjenner til funnet anslagsvis rundt 350 kilo hasj – noe som er ny rekord på Romerike og det femte største hasjbeslaget i landet noensinne.

Tre ansatte i en av bedriftene i bygningen – blant annet daglig leder – ble pågrepet på stedet. I tillegg er ytterligere tre personer pågrepet og siktet i saken.

Samtlige er siktet etter straffelovens paragraf 162 tredje ledd – lovens strengeste narkotikabestemmelse med en strafferamme på inntil 21 års fengsel under særdeles skjerpende omstendigheter.

Ring: 63 80 00 00 - e-post: tips@rb.no

Alle ble varetektsfengslet

I går ble alle de siktede varetektsfengslet:

  • Mann (35) – fengslet i fire uker.
  • Mann (32) – fengslet i to uker.
  • Mann (28) – fengslet i én uke.
  • Mann (31) – fengslet i fire uker.
  • Mann (26) – fengslet i fire uker.
  • Mann (29) – fengslet i to uker.

Begrunnelsen for fengslingene er faren for bevisforspillelse.

– Den bevismessige situasjonen gjorde at vi ba om kortere fengsling på noen av de siktede. Bevisene er sterkere for noen og svakere for andre, sier politiadvokat Åse Kjustad Eriksson i Romerike politidistrikt.

Av hensyn til etterforskningen er politiet svært sparsommelige med opplysninger.

– Saken blir nå etterforsket av Lørenskog lensmannskontor. Vi ser ikke bort fra at det kan komme flere pågripelser, sier Kjustad Eriksson.

Et gram hasj selges som oftest for mellom 100 og 150 kroner. Det innebærer at beslaget som ble gjort tirsdag har en gateverdi på opp mot 50 millioner kroner.

– Nekter for forholdet

Flere av de siktede skal, etter det RB kjenner til, være tidligere ustraffet.

Marius Dietrichson, som forsvarer 28-åringen som ble varetektsfengslet i én uke, sier hans klient er uskyldig.

– Han nekter for det forholdet han er siktet for og har ikke noe med dette å gjøre. Han er varetektsfengslet i en kort periode, og jeg forventer at han blir løslatt når den perioden er over. Vi har likevel valgt å anke til lagmannsretten, og håper han blir løslatt før uken er gått. Vi mener mistankegrunnlaget mot ham er meget svakt, sier Dietrichson.

Også 32-åringen nekter all befatning med saken.

– Vår klient erkjenner ikke straffskyld for noe som helst og har ingen befatning med narkotikaen. Han er tidligere ustraffet, er gift og har to barn. For ham er det første gang på glattcelle og han tar dette veldig tungt. Han håper å bli klarert ut av saken så fort som mulig, sier advokat Simon L. Stende, som møtte i fengslingsmøtet på vegne av 32-åringens forsvarer Gunhild Lærum.

Samtykket til fengsling

29-åringen var den eneste av de siktede som samtykket i fengsling.

– Han erkjenner ikke straffskyld og er helt uskyldig, men vi samtykket i fengsling for å gi politiet ro til å sjekke ham ut av saken, sier 29-åringens forsvarer, advokat Dag Svensson, til Romerikes Blad.

Verken 35 åringens forsvarer, advokat Hans Olav Bytingsvik eller forsvareren til 31-åringen, advokat Annette Barlinn, ønsker å kommentere saken overfor Romerikes Blad.

Artikkeltags