Gå til sidens hovedinnhold

Etaten full av friskt blod

Artikkelen er over 14 år gammel

Her er den nye etaten for byggesaker i Ullensaker kommune. Fylt med nyansatte etter at Atle Antonsens tv-serie gikk på lufta. Komedien rammet slett ikke rekrutteringen.

Bare Ivar Sannerud er igjen fra da Atle Antonsen var på studiebesøk før han spilte inn tv-serien.

– Jeg synes det er svært morsomt å se «Etaten», sa Ivar Sannerud til Romerikes Blad høsten 2006. Da tok komiker Atle Antonsen, og den byråkratiske gjengen hans rolleskikkelse ledet, landet med storm.

Men den gang var Ivar Sannerud – som viste Antonsen rundt i sin egen etat, samt ga humoristen Antonsen en leksjon i hvordan prosedyrene er i en skikkelig tung og byråkratisk byggesak – så å si alene på sin avdeling i rådhuset på Jessheim. Etaten til Sannerud var fire fagpersoner manko...

Men nå er etaten for byggesaker i Ullensaker kommune besatt på alle plasser. Og Sannerud nynner faktisk som rolleskikkelsen Tor når han går rundt i gangene på rådhuset. Foreløpig er det i alle fall langt unna bilen, Celine Dion og "All by my self" på høytaleren. Sannerud tror tv-serien har noe av æren.

– På sett og vis har serien vært med på å gi oss god PR, så jeg kan på ingen måte utelukke at det har vært en sammenheng. Den har i alle fall ikke skadet rekrutteringen. Men mange faktorer har spilt inn her.

Fullt hus

For som byggelaget til Tor i Atle Antonsens skikkelse, kan Sannerud nå mønstre fullt mannskap, bortsett fra en arkitekt. Den stillingen blir lyst ut senere.

– Det ble litt humor rundt etaten da Antonsen var på skjermen?

– Ja, men humor må det være, sier Sannerud, som ikke har noe imot at hans nye etat blir stilt opp på samme måte som Antonsens gjeng.

Sannerud ser ikke bort fra "Etaten" har vært med på å skaffe dyktige og kvalifiserte personer til stillingene, selv om en av de nye kollegene har russisk herkomst og Miriam Alipour som begynte i går, ikke har sett på "Etaten".

Godt kvalifisert

– Jeg føler vi er godt besatt nå, hvis jeg skal være litt alvorlig. Vi blir en flerkulturell etat med god kompetanse i bånn, sier Sannerud.

  • Maxim Mironov er sivilingeniør som skal følge opp næringsliv og større prosjekter.
  • Jonny Leirpoll er utdannet ved Teknisk Fagskole og tømrer. Han skal følge opp mindre byggarbeider og etter hvert også boliger og tilsyn med boliger.
  • Miriam Alipour begynte i går, og hun skal jobbe med boligfelt og boligbygging. Hun har kompetanse fra Geodata og oppmåling.
  • Oddvar Sten er tilbake etter å ha jobbet i Ullensaker kommune på 90-tallet.
  • Zeeshan Ali er sivilingeniør som skal fronte boligbygging – og etter hvert næringsbygg.

Ambisjoner

– Hva betyr en fulltallig etat for folket?

– Vi har ambisjoner om å ta tilbake den raske saksbehandlingen vi var bra på tidligere. Men jeg vil understreke at det er en helt ny gjeng som nå skal i gang – den eldste har jobbet her siden november 2006 og den ferskeste begynte i dag, sier Sannerud.

– Men det er ikke til å komme fra at vi har noen "restanser" etter dem som har sluttet. Men vi kommer til å angripe de ferskeste sakene først slik at vi ikke komme ytterligere på etterskudd, sier Sannerud til Romerikes Blad.

– Eksisterende saker vil vi ta når tiden tilsier det, men så raskt som mulig.

Utfordringer

– Utfordringer for dere framover?

– Som jeg sa, at vi er litt urutinerte slik at vi trenger litt tid. Dessuten er det ingen hemmelighet at vi sliter litt i planavdelingen med få folk.

– Når treffes dere?

– Vi har åpent for publikum mandager og torsdager, men saksbehandlere er å treffe på telefon. Når vi får etaten på skinner og folk blir mer husvarme, regner jeg med at vi kommer til å ha åpent oftere, avslutter Sannerud.

Det er ikke tatt stilling til innesko i den nye etaten til Sannerud foreløpig.