Espelund på muslimkonferanse

BØNN: Høytidelig åpning av årskonferansen. Fra venstre Harald Espelund, Norges leder Zartshat Munir Khan, og den norske imamen Shahid Mahmood. FOTO: TOM GUSTAVSEN

BØNN: Høytidelig åpning av årskonferansen. Fra venstre Harald Espelund, Norges leder Zartshat Munir Khan, og den norske imamen Shahid Mahmood. FOTO: TOM GUSTAVSEN Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Frp-ordfører Harald Espelund ble tatt godt imot av hundrevis av muslimer i Letohallen i går.

DEL

Zindabad Ullensaker betyr "lenge leve Ullensaker" på urdu, og det var en smilende Ullensaker-ordfører som ble takket med disse ordene etter at han hadde talt til deltakerne på årskonferansen til Ahmadiyya Muslim Yamaat i Letohallen.

Muslimene sendte lykkønskninger til Eidsvoll også, selv om ordfører Terje Teslo på grunn av tidspress måtte takke nei til å delta i megahallen i grunnlovsbygda. Også Espelund var i tidsklemma, men han tok seg likevel tid til både besøk og tale til muslimene.

Flott motto

– Vi har en del felles; troen på en gud og et liv etter livet på jord. Dere er en reformbevegelse, vi er en del av en bevegelse dannet av Martin Luther, sa Espelund.

Idet han viste til at muslimene nesten var på historisk grunn, hilste han fra Eidsvolls ordfører og fulgte opp med å berømme bevegelsens fine motto; "Kjærlighet til alle, ikke hat mot noen".

– Dette burde være motto for langt flere. Det er også et godt budskap for en politiker.

– Vil være synlig

Til Romerikes Blad sier Harald Espelund at han oppfattet Ahmadiyya-bevegelsen som en veldig positiv forsamling.

– Det var hyggelig å være her. Ullensaker har 10 prosent innbyggere av utenlandsk opprinnelse, og det er viktig å være synlig i alle positive miljøer.

– Har Frp-ordføreren nå fått et annet syn på innvandrere og muslimer?

– Vi har ikke hatt negativt syn på innvandrere, men vi er ikke for åpne grenser. Ekte muslimer er et fredelig folkeferd.

– Ahmadiyya-bevegelsen skal bygge moské på Furuseth i Oslo. Kan de få tomt også i Ullensaker?

– Jeg har hatt fire-fem forskjellige trossamfunn på besøk på kontoret mitt og tar godt imot alle. Nå er det den katolske kirke som er først i løypa for å bygge. Eventuelle andre søknader får vi ta etter hvert som de dukker opp.

– Alle er like

Det var Fawad Khan, kommunestyrepresentant for Arbeiderpartiet i Lørenskog, som inviterte Espelund til Letohallen. Khan er tidligere styremedlem i Ahmadiyya-bevegelsen.

– Vi er veldig glade for at han tok seg tid til å komme, og han hadde mange bra ord å si. Vi er muslimer, han Frp-er, jeg Ap-mann. Men vi er opptatt av kjærlighet og at alle mennesker er like. Vi vet jo også at det er mange innvandrere som er medlem av Frp. Det er bare en begrenset gruppe i Frp som er imot innvandrere, mener Fawad Khan.

Ahmadiyya-bevegelsens årskonferanse er den 25. i rekken i Norge, og den aller første i Akershus. Mellom 1.400 og 1.500 deltakere er innom på todagerskonferansen. Også Sverige og Danmark er representert, blant annet ved bevegelsens ledere i disse landene. Årskonferansen er kort fortalt et åndelig stevne basert på samhold og opplysning.

Ahmadiyya-bevegelsen

Ahmadiyya Muslim Jamaat er en reformbevegelse i Islam som ble grunnlagt i India i 1889.

På verdensbasis har Ahmadiyya-bevegelsen flere titalls millioner medlemmer fordelt på 189 land.

Ahmadiyya ble som første muslimske menighet i Norge registrert tidlig på 1970-tallet.

De fleste av medlemmene i Norge er bosatt i Oslo og Akershus. På Romerike er det bosatt rundt 800.

Artikkeltags