Erna tilbake på skolebenken

Artikkelen er over 5 år gammel

Statsministeren inviterte seg selv da hun hørte om denne skolens satsing på realfag.

DEL

– Hvorfor skjer dette da?

Spørsmålet til naturfaglærer Caroline Aakerøy Moe blir hengende i lufta over både elever og flokken med gjester i naturfagtimen til 9b ved Kjeller skole tirsdag.

Statsminister Erna Solberg retter forsiktig på beskyttelsesbrillene og venter spent på svaret.

Det kommer, og statsministeren nikker imponert.

Kunnskap på dagsorden

Hun er for tiden på en rundttur med kunnskap som tema, og ønsket selv å se nærmere på Kjeller skole og satsingen på realfag.

Samtidig befinner også Skedsmo kommunes Kunnskapssenter seg på skolen, som skal øke realfagkunnskapene blant alle skolene i kommunen.

– brødbrød , sier Solberg.

Ved pulten

I løpet av den klokketimen som var satt av til besøket overvar hun også en mattetime med klasse 6a. Her var hun nysgjerring på hvordan elevene jobber og om elevene liker seg på skolen.

Idun Dragland (11) fikk statsministeren ved siden av seg da hun skulle gå løs på geometrioppgavene.

– Vi prøvde å finne ut av disse oppgavene sammen. Jeg synes statsminsiteren var flink, forteller 11-åringen til Romerikes Blad da timen er over.

Statsministeren innrømmet at hun syntes matte var litt vanskelig da hun selv gikk på ungdomsskolen.

– Jeg syntes egentlig realfag var ganske gøy da jeg gikk på skolen. Særlig da jeg begynte på videregående skole da vfikk jeg en god mattelærer, forteller Solberg.

Nysgjerrighetslæring

– Hva er forskjell på skolen i dag og i din tid?

– Jeg ser at man bruker aktivt andre måter å lære på, mer nysgjerrighetslæring istedenfor lærebok, lese, gjøre oppgaver, og gå videre, som gjerne var standarden da jeg gikk på skolen, sier Solberg.

– Hva tar du med deg fra Kjeller skole?

– Den faglige oppbackingen bak lærerne. Her får de hjelp gjennom Kunnskapssenteret, sier statsministeren, før hun vinker farvel til skolen der tall og naturfag flettes inn i det meste av undervisningen.

Til inspirasjon for selveste statsministeren.

Artikkeltags