Gå til sidens hovedinnhold

– Erkjenner at han stakk med kniv

Artikkelen er over 9 år gammel

Politiet er sparsomme med opplysninger etter knivstikkingen i Sørum torsdag. Ifølge politiadvokat Åsmund Yli i Romerike politidistrikt gjenstår det fortsatt mye etterforskning.

Den 18 år gamle mannen som er siktet i saken, ble mandag varetektsfengslet i fire uker på grunn av bevisforspillelse. 18-åringen er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse. Politiadvokaten varsler en skjerpelse av siktelsen, uten at han vil gå nærmere i detalj.

Yli ønsker ikke å kommentere Harald Espelunds opplysninger om at sønnen ble utsatt for et brutalt og planlagt angrep. Han vil heller ikke si noe om motivet.

– Det framkommer opplysninger i ulike retninger, men jeg kan ikke si noe om dette på nåværende tidspunkt, sier politiadvokaten.

Han bekrefter imidlertid at politiet fant gods som tilhører fornærmede hos den siktede mannen. Yli vil ikke gå i detalj om hva 18-åringen har fortalt i avhør, heller ikke om han erkjenner straffskyld.

– Men han har erkjent den faktiske ugjerningen, at han skal ha påført fornærmede stikk, sier politijuristen.

Ifølge Yli utelukker ikke politiet at flere kan være involvert i saken.

– Vi føler oss sikre på at den siktede er involvert i saken, men kan ikke utelukke at flere har deltatt. Vi jobber hardt med saken og har tro på at vi skal komme til bunns i dette, sier han.