Enebakk får Frp-ordfører

OVERTAR: Dette er mannen som blir ny Enebakk-ordfører etter Tore Tidemann. Her holder Dag Bjerke tale i Tidemanns begravelse i februar.
FOTO: MORGAN ANDERSEN

OVERTAR: Dette er mannen som blir ny Enebakk-ordfører etter Tore Tidemann. Her holder Dag Bjerke tale i Tidemanns begravelse i februar. FOTO: MORGAN ANDERSEN

Artikkelen er over 10 år gammel

Dag Bjerke er ordfører fram til valget i 2011.

DEL

De tre samarbeidende partiene i Enebakk er blitt enige om ordførerkabalen fremover, skriver enebakkavis.no.

De siste dagene har Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti drøftet ordfører-spørsmålet, og i går kveld ble det klart at Frp-politiker og varaordfører Dag Bjerke blir valgt til ordfører fram til valget i 2011.

Bjerke har sittet i ordførerstolen siden Tore Tidemanns uventede og tragiske bortgang tidligere i vinter.

Det betyr også at Fremskrittspartiet for første gang får ordføreren i kommunen.

En prosess

– Det har vært en prosess hvor vi har sett på aktuelle kandidater, og det har vært diskusjoner internt. Vi ønsket å få til noe som gagnet kommunen på en best mulig måte, og finne en kandidat som var samlende for alle partiene i kommunen. Dag har gjort en fantastisk jobb som varaordfører, og senere som ordfører. Måten han har taklet denne situasjonen på er eksemplarisk, sier Høyres Jostein Årre til Enebakk Avis.

Bjerke selv forteller at det ikke har vært så enkelt å bli ordfører på denne måten.

– Det var en uheldig og vanskelig situasjon etter Tores bortgang. Ingen så for seg at vi skulle trenge å velge ny ordfører så fort. Det er annerledes å forberede seg på å bli ordfører etter et valg, sier Bjerke.

Han sa ja fordi han har fått en følelse av tillit fra det politiske miljøet, administrasjonen og kommunen generelt.

– Det har vært utslagsgivende. De politiske løsningene er viktigst for oss, og de skal ikke være personavhengige, sier Bjerke.

– Politikken blir den samme

Høyre er det største partiet i kommunestyret, men gir altså fra seg ordførervervet.

– Tore var vår kandidat. Men samarbeidsavtalen fra valget ligger i bunn, så politikken blir den samme. Vi har i fire og et halvt år vist at samarbeidet har fungert veldig godt. Det viktigste var å finne en person som kan videreføre det. Dessuten vil balansen i kommunestyret og formannskapet være den samme. Vi har hevet oss over det som har med person å gjøre, sier Årre.

Det er ennå ikke helt avklart hvem som blir ny varaordfører, men mye tyder på at Tonje Olsen (H), som er fungerende varaordfører, vil bli valgt.

Det formelle valget av ny ordfører og varaordfører skjer i kommunestyret 31. mars.

Nytt fast medlem for Høyre i formannskapet etter Tore Tidemann blir Nina Wold, mens Kristin Kubosch blir nytt fast medlem i kommunestyret.

Artikkeltags