Det var loppemarked, kafeer, underholdning, utstillinger og – ikke minst – fakkeltog på programmet. Og alt kostet penger.

– Men vi tar oss betalt med god samvittighet, smilte inspektør Liv Brodin. Det var da heller ingen som protestert på femmerne og tierne de måtte ut med. Rælingen-elevene hadde bestemt at pengene som kom inn skulle gå til barn som ble foreldreløse da flødbølgene skyllet inn over strender og byer i Sørøst-Asia.

– Vi har snakket mye om det som skjedde. Vi kjøper gjerne et lys for å bidra, sa sjuendeklassingene Tina Eidhagen og Ulrikke Netskar med et nyinnkjøpt telys i hånda.

Det var elevene selv som tok initiativet til aksjonskvelden. De mente det var viktigere med en slik pengeinnsamling enn å gjennomføre den tradisjonelle Grunnskolens uke.

– Elevene har vært veldig opptatt av katastrofen og engasjementet har vært stor, forteller Brodin.

Etter underholdning i gymsalen la elever og foreldre ut på tur med fakler i hendene. Toget lyste opp vinterkvelden i Fjerdingby. Det vil garantert også gi en lysere tilværelse for noen av dem som nå lider på grunn av naturens ustyrlige krefter.