Gå til sidens hovedinnhold

Elever aksjonerte så det monnet

Artikkelen er over 16 år gammel

Hjelpeorganisasjonene kan føye nye tusenlapper til hjelpebudsjettet etter at elevene ved Fjerdingby skole aksjonerte så det virkelig monnet onsdag kveld.

Det var loppemarked, kafeer, underholdning, utstillinger og – ikke minst – fakkeltog på programmet. Og alt kostet penger.

– Men vi tar oss betalt med god samvittighet, smilte inspektør Liv Brodin. Det var da heller ingen som protestert på femmerne og tierne de måtte ut med. Rælingen-elevene hadde bestemt at pengene som kom inn skulle gå til barn som ble foreldreløse da flødbølgene skyllet inn over strender og byer i Sørøst-Asia.

– Vi har snakket mye om det som skjedde. Vi kjøper gjerne et lys for å bidra, sa sjuendeklassingene Tina Eidhagen og Ulrikke Netskar med et nyinnkjøpt telys i hånda.

Det var elevene selv som tok initiativet til aksjonskvelden. De mente det var viktigere med en slik pengeinnsamling enn å gjennomføre den tradisjonelle Grunnskolens uke.

– Elevene har vært veldig opptatt av katastrofen og engasjementet har vært stor, forteller Brodin.

Etter underholdning i gymsalen la elever og foreldre ut på tur med fakler i hendene. Toget lyste opp vinterkvelden i Fjerdingby. Det vil garantert også gi en lysere tilværelse for noen av dem som nå lider på grunn av naturens ustyrlige krefter.