– Ektepar tiltalt for omfattende overgrep mot egne barn

BISTANDSADVOKAT: Gunhild Lærum fra advokatfirmaet Næss, Lærum, Lier og Stende. FOTO: KAY STENSHJEMMET

BISTANDSADVOKAT: Gunhild Lærum fra advokatfirmaet Næss, Lærum, Lier og Stende. FOTO: KAY STENSHJEMMET

Artikkelen er over 7 år gammel

Politiet mener de to foreldrene har begått grusomme seksuelle overgrep mot sine tre barn. Bistandsadvokat Gunhild Lærum betegner tiltalen som alvorlig.

DEL

Det er VG Nett som først melder om at statsadvokaten har tatt ut tiltale mot ekteparet fra Nes.

Etter det VG får opplyst, går tiltalen både på seksuell omgang med barn under 10 år, voldtekt, incest og vold.

– Alvorlig tiltale

– Det er en alvorlig tiltale, og det blir en sak som helt sikkert får mye oppmerksomhet i media. Det blir vondt for de impliserte, sier Gunhild Lærum, som er bistandsadvokat for barna, til VG Nett.

Ekteparet har hele tiden hevdet sin uskyld. Advokat Unni Fries, som forsvarer barnas far, ønsker ikke å kommentere innholdet i tiltalen.

– Begge to er svært skuffet over det er endt i tiltale, men de er samtidig glad for at saken vil bli prøvet for retten, slik at de kan bevise sin uskyld, sier hun til VG Nett.

Høy strafferamme

Det var i starten av januar det ble kjent at et ektepar fra Nes er siktet for grove seksuelle overgrep mot tre av sine egne barn.

To av barna er under ti år, mens den tredje fornærmede i saken er i tenårene.

Politiet har tidligere vært svært sparsommelige med opplysninger om hva foreldrene er siktet for å ha gjort, men har ikke lagt skjul på at det er en svært alvorlig sak.

Overgrepsrom

Det tiltalte ekteparet mistet på et tidspunkt omsorgsretten for barna. Og det var først da barna var plassert i fosterhjem at de begynte å fortelle om overgrep.

Ifølge en rapport fra Barnevernet til Fylkesnemnda, som Dagbladet tidligere har referert til, skal de to yngste barna blant annet ha fortalt følgende til fostermoren:

«Når mamma og pappa har gjort fæle ting, får vi sjokolade etterpå».

Barna skal også ha fortalt at det var et eget overgrepsrom i kjelleren hvor familien bodde.

Artikkeltags